maja123 napisał(a):Komornik to skutki mojego hazardu,wiem ze musze splacic dlugi ale cierpi na tym moja rodzina.Postanowilam zlozyc wniosek o upadlosc konsumencka.
Zawsze mówiłem, że upadłość powinna polegać na tym, żeby spłacić cały dług. Każda wpłata na rzecz wierzycieli powinna pomniejszać ogólne zadłużenie. Niestety, ale tak nie jest i wierzyciele są pokrzywdzeni a spłacając dług z komornikiem to mało tego, że dług się nie zmniejsza to... powiększa (odsetki). Tak czy inaczej Ty będziesz na początku postępowania upadłościowego a ja na końcówce. Przygotuj się na długi czas, ale już spokojny bez komornika i ewentualnych telefonów wierzycieli. Teraz są nowe przepisy i jest inaczej, raczej gorzej, ale to się okaże w przyszłości. Mi się trafił wspaniały syndyk, więc wszystko przebiega szybko. Mam co prawda małe przeszkody (rzekomy wierzyciel) więc jest dużo pod górkę, dużo się dzieje i przeciąga. Na ogólny się nie nadaje, więc o szczegółach pisał nie będę. Maju powodzenia, zawsze wiedziałem, że dasz radę i nic Ci nie przeszkodzi. Jakby coś to służę pomocą przy upadłości, różne pisma etc