Nasze zainteresowania

Moderatorzy: anwaz, admin, krzysiek36

Nasze zainteresowania

Postprzez mido1231 » 11 Maj 2017, 21:06

Ja uwielbiam jazdę na rowerze-oczywiście kiedy jest pogoda. Zaczęłam też jogging-tutaj nawet deszcz mi nie przeszkadza a cały grudniowy miesiąc grałam w scrabble :D (nawet sama ze sobą gdy nikt nie miał ochoty), wciąga też mnie dobra książka-jednak ponad to przedkładam film-najlepiej dreszczowiec
mido1231

Re: Nasze zainteresowania

Postprzez pavko » 09 Sie 2017, 19:51

Romanm napisał(a):
rafald napisał(a): moim zainteresowaniem i sposobem na wyjście z nałogu jest sport

A moim sposobem na leczenie jest spotkanie z innym nie grającym hazardzistą.
Kiedyś porzuciłem uprawianie sportu mimo,że zajmował dużo czasu w moim życiu po to by uprawiać hazard. Teraz z powrotem staram się chodzić na salę z tym, że nie dlatego by zastąpić hazard, tylko dla zdrowia fizycznego.

Od listopada jak dożyję to zapisuję się do Fabryki Formy. To będzie powrót na salę po 17 latach przerwy, czymś ten zimowy czas trzeba będzie zająć.
Awatar użytkownika
pavko

Nasze zainteresowania

Postprzez jaro » 10 Sie 2017, 12:07

Mój dziadek tak mawiał. Ale on miał po 80tce. Nie rozumiałem tego, ale jakoś było to uprawnione.

Ale ja nie o tym. "Od listopada" - to nic nie jest warte. Dlaczego nie zaraz?
Przećwiczone. U mnie praktycznie wszystko co "od kiedyś", i to nie tylko w sprawach uzależnieniowych, idzie do zsypu. Liczy się teraz
jaro

Nasze zainteresowania

Postprzez pavko » 10 Sie 2017, 20:27

@jaro

Dlaczego nie od teraz ? To proste, teraz mam czas wypełniony, czas bez gry. LAS, las ja go po prostu kocham i jak łza leci jak co raz się widzi jak wycinają ZDROWE drzewa. Tak, to nie kornik drukarz, to KASA!!. Co wycinają, tylko zdrowe, piękne drzewa na sprzedaż a co zostawiają w lesie?? Wielki syf nie do opisania, to trzeba zobaczyć nie da się opowiedzieć. Starych drzew nie ruszają bo takie nie są im do niczego potrzebne i tak jest nie tylko u mnie, tak jest w całej Polsce. Na salę właśnie przyjdzie czas w listopadzie już teraz wiesz dlaczego właśnie wtedy ??. Teraz LAS, LAS, LAS i jego dobra... grzybki, jagody, jeżyny (są teraz), poziomki. Pooglądanie przyrody, śpiew ptaków, przebiegnięcie sarny etc.
Awatar użytkownika
pavko

Nasze zainteresowania

Postprzez Agnieszka1234 » 10 Sie 2017, 21:14

Też lubię las, a jak jeszcze jest jezioro :)
Agnieszka1234

Nasze zainteresowania

Postprzez jaro » 10 Sie 2017, 21:16

pavko, i super. Takie "odwleczenie" jestem w stanie pojąć i nawet troche pozazdrościć.
jaro

Nasze zainteresowania

Postprzez zbysob » 10 Sie 2017, 22:08

Tak ale nawet Szyszko nie spowoduje (mam taką nadzieję) że zniknie las. Pavko jak nic nie zrobisz to Ty możesz zniknąć. Tu nie ma na co czekać
zaprzestalem myslenia :P
Awatar użytkownika
zbysob

Miejscowość: Szczecin

Nasze zainteresowania

Postprzez pavko » 11 Sie 2017, 05:06

Dlatego robię co mogę. Praca po 12 godzin a jak wolne to jestem w lesie. Cały wolny czas więc mam zagospodarowany, żeby nie myśleć o grze. Bo wyjście do lasu to już minimum 4 godziny w drodze, to tak średnio bo bywa więcej lub mniej. Póżniej robota z przerobieniem tego co się znajdzie a to też trwa. Teraz w dodatku są owoce i też z nimi coś trzeba zrobić. No i jest sezon na ogórki więc zakisić na zimę też trzeba. Do tego zawsze robota w domu, sprzątanie przygotowanie obiadu etc. Więc na ten czas jest OK. Właśnie myśl co robić w miesiącach od listopada do kwietnia ?. I najsensowniejsza była by właśnie ta Fabryka Formy koszt 97 pln miesięcznie. W końcu bym się rozruszał trochę więcej niż normalnie to może i dla zdrowotności lepsze.
Awatar użytkownika
pavko

Nasze zainteresowania

Postprzez Pan Nikt » 01 Lut 2018, 02:05

No a ja lubię piec ciasta i całkiem nieźle mi wychodzą. Poza tym muzyka( tak jak kilka osób wcześniej też gram na gitarze, chociaż ostatnio bardzo rzadko to robię). Lubię też czytać książki, ale w tym roku niestety jeszcze się do żadnej nie zabrałem.
Pan Nikt

Miejscowość: Łódzkie

Nasze zainteresowania

Postprzez asia » 01 Lut 2018, 08:34

Nooo, to łódzka grupa AH powinna Cię bardzo wspierać w zdrowieniu , bo będą czekać na torty rocznicowe :)
W tym miejscu wpisujemy mądre zdanie albo niemądre, ale za to koniecznie po angielsku.
asia

Miejscowość: Warszawa

Nasze zainteresowania

Postprzez miszokienka » 01 Lut 2018, 08:48

O! Ja też lubię piec i gotować. Chociaż teraz nie mamy piekarnika w mieszkaniu i bardzo mi go brakuje. Wystarcza mi teraz jedzenie ciast :P

A z takich poważniejszych zainteresowań to mam to szczęście, że swoje zainteresowania wykorzystuję w pracy. Jest to połączenie informatyki i geodezji. Kręci mnie to. Lubię też geocaching, szczególnie że łączę go z podróżami, które też uwielbiam. Uwielbiam grać w siatkówkę. Wielką frajdę sprawia mi obserwowanie swoich postępów w tym sporcie. Być może teraz, po operacji nosa będę w stanie polubić bardziej pływanie i sprawdzić czy da się lubić bieganie.
A dobra muzyka też jest u mnie w cenie.
Miś jest bardzo grzeczny dziś.
Awatar użytkownika
miszokienka

Nasze zainteresowania

Postprzez Pan Nikt » 01 Lut 2018, 08:49

Zawsze chętnie coś upiekę, a co do Łódzkiej grupy to jeszcze nie miałem okazji tam zajrzeć. Narazie byłem w Bełchatowie, ale w najbliższym miesiącu odwiedzę też Łódź
Pan Nikt

Miejscowość: Łódzkie

Nasze zainteresowania

Postprzez Czarnecka105 » 29 Lip 2020, 11:31

Witam, moim zainteresowaniem jest alchemia, tworzę eliksiry, nalewki, antybiotyki naturalne, również ormus. To moja pasja o 12 lat, bardzo lubię to robić sprawia to że całkowicie się odizolowuje od świata zewnętrznego i fakt że mogę pomagać innym.
Czarnecka105

Poprzednia

Wróć do Drogi wyjścia z uzależnienia

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości