Prosze pomozcie

Moderatorzy: anwaz, admin, krzysiek36

Prosze pomozcie

Postprzez LEONIK3 » 20 Lut 2019, 15:02

Witam.Prosze podpowiedzcie co mam zrobic bo naprawde nie wiem I nie radze sobie.....jak u wszystkich mam bardzo powazne mysli samobojcze.Chce isc do monaru chce wrocic do zycia tylko jak to bedzie jak mam dlugi stracilem prace w DE (porzucilem prace)wrocilem do Polski bo tesknilem bardzo za dziecmi.Jestem po rozwodzie (byla zona sie skur.....).juz kilka miesiecy nie oplacam naleznosci.mam 4dzieci....I NAJWAZNIEKSZE TYLKO JEDNO WYJSCIE zabic sie .Nie wiem co robic...najgorsze jest to ze juz jestem zdecydowany na smierc a bardzo chce zyc..Nie mam juz sily. W tym wszystkim jest takie cos ze brzydzi mnie juz granie tylko to jedyny sposob na jakies pieniadze ...jakbym nie mial dlugow wiem ze zycie mi tak dalo w kosc ze juz nie ggralbym.Pomocy
LEONIK3

Prosze pomozcie

Postprzez kiedyskiedys » 20 Lut 2019, 15:29

Isc na terapie stacjonarna. 6 tyg , ktore uratuje Ci zycie. Skoro juz jest tak zle to co masz do stracenia?

.jakbym nie mial dlugow wiem ze zycie mi tak dalo w kosc ze juz nie ggralbym.

gadaj gadaj, ja poslucham tych bajeczek :)

granie tylko to jedyny sposob na jakies pieniadze

ta? a przez co topisz sie w dlugach? z uczciwej pracy dorobiles sie dlugow? :lol:
Miarą dzieciństwa są dźwięki, zapachy i widoki, dopóki nie nadejdzie mroczna epoka rozsądku - John Betjeman
Awatar użytkownika
kiedyskiedys

Re: Prosze pomozcie

Postprzez chłop ze wsi » 20 Lut 2019, 17:06

Jak juz tu trafiłeś , to pewnie przeczytałeś. Najpierw terapia. reszta potem. Długi poczekają , przecież same się nie spłacą. Njawyżej troche podrosną
Powodzenia
chłop ze wsi

Prosze pomozcie

Postprzez LEONIK3 » 20 Lut 2019, 17:22

Czyli pozostalo sie zajeb....c....Nie mam juz sil to jest najgorsze. Checi do zycia mam bardzo duze ale sil brak.
LEONIK3

Prosze pomozcie

Postprzez miszokienka » 20 Lut 2019, 17:22

To sięgnij po pomoc i daj sobie pomóc. Nie musisz polegać tylko na swoich siłach.
Miś jest bardzo grzeczny dziś.
Awatar użytkownika
miszokienka

Postprzez kiedyskiedys » 20 Lut 2019, 17:26

LEONIK3 napisał(a):Czyli pozostalo sie zajeb....c....Nie mam juz sil to jest najgorsze. Checi do zycia mam bardzo duze ale sil brak.

jedz na terapie, odpoczniesz i spojrzysz na to z zupelnie innej strony
Miarą dzieciństwa są dźwięki, zapachy i widoki, dopóki nie nadejdzie mroczna epoka rozsądku - John Betjeman
Awatar użytkownika
kiedyskiedys

Postprzez chłop ze wsi » 20 Lut 2019, 18:19

LEONIK3 napisał(a):Czyli pozostalo sie zajeb....c..

Gdzie to wyczytałeś ?
Po kolei ludzie piszą , i ja też - idź na terapię.
A długi poczekają.
Powodzenia
chłop ze wsi

Prosze pomozcie

Postprzez LEONIK3 » 20 Lut 2019, 18:35

Wiecie....ja sie pogodzilem z tym ze musze sie zabic. To nie jest moja decyzja teraz tu na forum...To jest bardzo przemyslane I zyje jeszcze dzieki dzieciom. Ale pomalutku juz to gasnie bo nie mam mozliwosci wyjscia z dlugow..
LEONIK3

Prosze pomozcie

Postprzez kiedyskiedys » 20 Lut 2019, 18:44

A ja bede powtarzal, jedz na terapie i za 6 tyg jak ją przejdziesz to zupelnie inaczej spojrzysz na zycie.
Awatar użytkownika
kiedyskiedys

Prosze pomozcie

Postprzez Krzysztof Jarzyna » 20 Lut 2019, 21:04

LEONIK3 napisał(a):bo nie mam mozliwosci wyjscia z dlugow..

To żyj z długami, też się da. Większość ludzi ma jakies długi. To na dom, to na auto, nie każdemu udaje sie spłacać.Komornik nie zabija, nieleczony hazard tak. Pomyśl o tym, że nawet jak odejdziesz, to Twoje dzieci będą musiały żyć z tym piętnem. A mogą Cie odzyskać jak zaczniesz się leczyć. Pamietaj wszystkie pieniądze świata nie zwrócą życia. Bycie hazardzistą nie przeszkadza być dobrym ojcem. Nie słuchaj tego co teraz myślisz. Hazard i depresja oszukują!!! Zaryzykuj terapie, co masz do stracenia?
My tu sobie tempus fugit, a czas ucieka...
Krzysztof Jarzyna

Miejscowość: Szczecin

Prosze pomozcie

Postprzez milo » 20 Lut 2019, 22:24

LEONIK3 napisał(a):mam 4dzieci.

to jest motywacja, by IM nie sp...szyć życia - chociażby piętnem ojca samobójcy

Terapia, mityngi .... czas i Twoje zaangażowanie w zdrowienie z uzależnienia - to jest SZANSA.

Dopoki żyjesz, jest nadzieja.
Poczuć siebie
Pokochać...
Awatar użytkownika
milo

Miejscowość: Elbląg

Prosze pomozcie

Postprzez LEONIK3 » 21 Lut 2019, 00:11

Dzieki za wsparcie.Jak znow kiedys cos napisze to wiadomo ze probuje...A jak mnie tu juz nie bedzie ani razu to sie domyslicie.Pozdrawiam I dziekuje.
LEONIK3

Prosze pomozcie

Postprzez Krzysztof Jarzyna » 21 Lut 2019, 08:25

LEONIK3 napisał(a):...A jak mnie tu juz nie bedzie ani razu to sie domyslicie

To co robisz to jest wolanie o pomoc, zwrócenie na siebie uwagi. Ale w tym przypadku jedyną osobą która może Ci pomóc, jesteś Ty sam. Mam do Ciebie prośbę, pisz jak najczęściej. Napisz o obawach przed pójściem do terapeuty, o wszystkim. I nie walcz sam, poszukaj pomocy. Faceta poznaje sie nie po tym że zgrywa twardziela, tylko po tym, że potrafi przyznać sie do słabości. Uzależnienie to nie koniec świata! Nie jesteś jedyny. Tylko musisz zacząć działać. I to najlepiej od razu, przeczytaj to i złap za telefon, zadzwoń do ośrodka, umów spotkanie z terapeutą. Sprawdź gdzie najbliższy miting, zaplanuj. A potem napisz jak się z tym poczułeś. Może poczujesz ulgę której tak bardzo potrzebujesz.
My tu sobie tempus fugit, a czas ucieka...
Krzysztof Jarzyna

Miejscowość: Szczecin

Postprzez GRACZ1977 » 02 Cze 2020, 20:51

Mam nadzieję że już lepiej u Ciebie?
GRACZ1977

Prosze pomozcie

Postprzez magdalenaN » 30 Lip 2020, 12:48

Uzależnienie to poważna sprawa, jeśli Ty lub ktoś z Twojego otoczenia wykazuje takie objawy (mod.S) Na pewno znajdziesz tam pomoc!!
Ostatnio edytowany przez Sowa, 30 Lip 2020, 23:53, edytowano w sumie 1 raz
Powód: Reklama prywatnego ośrodka
magdalenaN

Następna

Wróć do Drogi wyjścia z uzależnienia

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość