Fitness World 2019

Moderatorzy: anwaz, admin, krzysiek36

Fitness World 2019

Postprzez pavko » 25 Kwi 2020, 20:00

Tak spróbuje następnym razem.

https://www.youtube.com/watch?v=tPP2mlI3BtE
Awatar użytkownika
pavko

Fitness World 2019

Postprzez pavko » 26 Kwi 2020, 12:57

Dostałem telefon, rodzic ma wynik ujemny. Druga wiadomość jest taka, że pobrali mi dziś wymaz, oby też był ujemny .
Awatar użytkownika
pavko

Fitness World 2019

Postprzez Aga43 » 26 Kwi 2020, 17:17

Pavko,super że tata zdrowy,bardzo się cieszę.
Trzymam za Ciebie kciuki,cały czas.
Zdrowka życzę i pozdrawiam.
Aga43

Miejscowość: Toruń

Fitness World 2019

Postprzez pavko » 29 Kwi 2020, 13:34

Telefon z sanepidu, wynik ujemny. Teraz czekam na drugi wymaz i od daty pobrania już by zostało tylko 7 dni kwarantanny oczywiście przy ujemnym.
Awatar użytkownika
pavko

Re: Fitness World 2019

Postprzez andrzej.aha » 29 Kwi 2020, 14:31

to rozumiem, że żyjesz :P
ale tak zajęty jesteś w tej kwarantannie, że nawet nie masz czasu 'skrobnąć" jak ten czas "leci" i jak się z tym czujesz ?
myślę sobie, że nawet jak byś zaprzeczał - to raczej jest ten "czas" dla ciebie niezbyt "miły", jakieś emocje nie dość, że towarzyszą - to wręcz się kumulują...
krótko mówiąc to czas "zagrożenia" .. jak sobie z tym radzisz ? bo chyba nie tylko "znieczulającymi" nalewkami?
ps. to nie tylko moja ciekawość - takie doświadczenie może być ważne i do wykorzystania dla innych.. :wink:
Trzymaj się ZDROWO.
Wierzę,...., Wątpię,.... Szukam...
andrzej.aha

Miejscowość: Warszawa

Fitness World 2019

Postprzez pavko » 29 Kwi 2020, 15:43

Nic nie piłem z alkoholu od ostatniego razu, tamto było raz i nigdy więcej, ohyda. Żyję i czuję się dobrze, najgorsze jest to, że nigdzie wyjść nie można. Pomyśl, czasami jakieś awarie a tu nawet do piwnicy zejść nie można. Wiesz 3 piętro, wymieniali kiedyś przewody elektryczne na korytarzu i teraz jest nowocześnie. Po wymianie jak coś siadło, najczęściej żarówka w kuchni i w łazience to zawsze włączenie u mnie nie pomagało. Trzeba biegać do piwnicy, żeby włączyć na głównym. Nic to, na szczęście nic nie siadło na kwarantannie. W ogóle po kupieniu żarówek LED problem nie istnieje, ale przedstawiłem co mogłoby się zadziać. Nawet do skrzynki pocztowej wyjść nie mogę, żeby list z sanepidu wyjąć, o ile dotarł. Ważne to, bo po kwarantannie mam 3 dni na dostarczenie do zakładu. Poza tym nuda, balkon, kuchnia, pokój. Telewizja, net, rozmowy telefoniczne i jakoś mija dzień za dniem. Psychicznie można by wysiąść gdyby sytuacja się przedłużała bez końca. Teraz wiem, że to może być już końcówka. Nie pisałem, bo czyściłem komputer i wylogowało mnie a w zasadzie nie było o czym, nic ważnego się nie działo. To dziwne, ale nie myślałem o grze, fakt kiedyś ojciec mówi "co to tak późno poszedłeś spać, może w karty grałeś ?". Przecież ojciec kiedyś widział co się działo na monitorze. Poza tym najważniejsze, że miałem jedzenie. To jest najważniejsze, żeby na w razie czego wszystko mieć, także przyprawy. Ja wiem, ciągle słyszę ten tekst "czy czegoś nie potrzebujemy", odpowiadam, nie mamy wszystko. Teraz wiem, że muszę mieć więcej mąki i drożdży. Ziemniaki i mięso też ważne. Dużo makaronu jem, mam dużo suszonych grzybów to dopiero teraz przyszedł czas, żeby coś pokombinować. Słodycze też ważne, miałem orzeszki w czekoladzie, czipsy różne słodycze. Na początku nie jadłem, albo w minimalnych ilościach, żeby starczyło.
Awatar użytkownika
pavko

Fitness World 2019

Postprzez pavko » 29 Kwi 2020, 16:22

Dobrze mieć leki, jeśli ktoś potrzebuje. Zapomniałem jeszcze o policji, żołnierzach i straży miejskiej. Kontrola na balkonie, do tego program kwarantanna i zdjęcie w domu z widoczną twarzą. Takie tam, tak na serio, to jakby ktoś chciał to wszystko do ominięcia. Tylko, że nikt przy zdrowych zmysłach nie wyjdzie z domu, żeby rozsiewać.
Awatar użytkownika
pavko

Fitness World 2019

Postprzez andrzej.aha » 29 Kwi 2020, 18:13

pavko napisał(a):Tylko, że nikt przy zdrowych zmysłach nie wyjdzie z domu, żeby rozsiewać.

Dzięki Paweł... myślę, że dla wielu osób które mogą wychodzić "w ważnych sprawach" - a mimo tego czują się ograniczone w wolności twój opis może być ważny
sam czasami - mimo jednak wolności (choć trochę ograniczonej ) -narzekałem i wpadałem w zawirowania emocjonalne.
ps. pisałeś o "zdrowych zmysłach" , ja jako uzależniony mam te zmysły rozchwiane...
a w inf o łamiących kwarantannę w tle b. często pojawia się alkohol, a inf. o wzroście przemocy domowej też myślę coraz częściej się pojawiające mogą /i pewnie mają/ powód w głodzie używek; uzależnieni pozbawieni swojej "miłości", na silnym głodzie odreagowują na najbliższych...
Jeszcze raz Dzięki i trzymaj się :D
andrzej.aha

Fitness World 2019

Postprzez pavko » 01 Maj 2020, 15:54

Jeśli wszystko pójdzie dobrze to w następną sobotę jestem wolny. W ogóle to miałem być w poradni w kwietniu, taki był plan, ale wszystko się posypało. Jednak idzie ku dobremu, moja sprawa w sądzie w końcu ruszyła do przodu po trzymiesięcznej przerwie.
Awatar użytkownika
pavko

Fitness World 2019

Postprzez Sowa » 03 Maj 2020, 12:26

Pavko, już bliżej, niż dalej, za tydzień o tej porze już będziesz się naleśniał :-)
za zgodność z oryginałem
Awatar użytkownika
Sowa

Miejscowość: polska

Fitness World 2019

Postprzez pavko » 03 Maj 2020, 17:34

Myślę, że w sobotę będzie ten pierwszy dzień naleśniania :). Widzę już przez balkon, że pędy sosny już są, no być może będą pierwsze świeże grzybki. Rok temu to jednak było 05.05 a więc dzień wcześniej jak w 2018.
Awatar użytkownika
pavko

Fitness World 2019

Postprzez zbysob » 04 Maj 2020, 06:29

Ładne słówko "naleśniać" . Tyle że z tymi lasami to zagrywka w stylu dobrej rady rabina o kupieniu kozy. Najpierw zamknęli (bez sensu) a teraz z wielkim hukiem zrobiono uroczyste otwarcie - zabrakło mi tylko pokropku i komisyjnego przecięcia wstęgi... Jeju w jakich czasach przyszło mi żyć , a było już tak pięknie......
zaprzestalem myslenia :P
Awatar użytkownika
zbysob

Miejscowość: Szczecin

Fitness World 2019

Postprzez andrzej.aha » 04 Maj 2020, 06:34

zbysob napisał(a):Jeju w jakich czasach przyszło mi żyć , a było już tak pięknie......

Zbysob - to naprawdę podobnie jak z 'kozą"...
żebyśmy zaczęli doceniać to co "było"... niestety
a dopiero docenimy jak "być może" WRÓCI..
TOtak jak u 'wieszczca" o zdrowiu. :wink:
....ile cię trzeba cenić, ten tylko się dowie - Kto Cię Stracił...
ps. :evil: tyle , że zamiast zdrowie -wstawić :wolność i demokracja :evil:
andrzej.aha

Fitness World 2019

Postprzez andrzej.aha » 04 Maj 2020, 06:35

andrzej.aha napisał(a):TOtak jak u 'wieszczca" o zdrowiu.

miało być : z wieszczem o zdrowi :P u
andrzej.aha

Fitness World 2019

Postprzez pavko » 05 Maj 2020, 13:52

pavko napisał(a):Jeśli wszystko pójdzie dobrze to w następną sobotę jestem wolny.

Niestety nie w sobotę. Z izolacji wpadam w siedmiodniową kwarantannę, więc wyjście w środę w moje urodziny :D . Dostałem telefon z sanepidu, wynik jest ujemny i bardzo się z tego cieszę.
Awatar użytkownika
pavko

PoprzedniaNastępna

Wróć do Drogi wyjścia z uzależnienia

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości