ŚMIERĆ

Moderatorzy: anwaz, admin, krzysiek36

ŚMIERĆ

Postprzez Gitara » 29 Sie 2015, 13:08

Rozumiem matisa2013 i jego podejście do moich postów. Ktoś, kto nie doświadczył tego co ja, nie jest w stanie tego zrozumieć. Super, że cytujesz mądrych autorów. Jeśli to Ci wystarczy, to ok. Mnie 2 lata terapii, mądrzy autorzy, zalecenia terapeutyczne nie wystarczyły do tego,żeby moje życie zmieniło się. To wszystko wystarczyło mi na niespełna 4 lata. Może jestem bardziej chory od Ciebie i innych i potrzebuję innej drogi. Dziś uważam, że ją znalazłem. Do tej pory nikt nie zaoferował mi nic lepszego, dając gwarancję ozdrowienia z mojej choroby. I nie mówię tu o hazardzie. Bo dziś wiem, że mam chorą duszę a objawiła się (ta choroba) w hazardzie. Siłę ducha czerpię dziś z: mityngów (na wolności i w ZK), sugestii sponsora, pracy z podopiecznymi, codziennej pracy na krokach programowych. Pozdrawiam i życzę więcej tolerancji dla tych, którzy wybrali inną drogę zdrowienia.
" KAŻDE JUTRO, MOŻE OKAZAĆ SIĘ NAJLEPSZYM DNIEM W ŻYCIU! "
Awatar użytkownika
Gitara

Miejscowość: Radom

ŚMIERĆ

Postprzez zbysob » 29 Sie 2015, 23:10

Każda z naszych dróg jest właściwa dla tego który nią idzie bo to JEGO droga. Czasem to co piszesz dla mnie ma za dużą nadbudowę (pewnie dlatego że nie przeżyłem ani olśnienia ani przebudzenia - u mnie to nie była rewolucja tylko jakaś odmiana ewolucji a może obiektywnie patrząc stoję w miejscu). To nie jest ważne - ważne że mi z tym dobrze a innym dobrze ze mną takim, jakim teraz jestem. To chyba jest jakiś miernik o ile takiego potrzeba.
A zdanie odmienne to nie atak. Czasem wychodzi ad persona zamiast ad rem ale to forum dyskusyjne i ważne żeby się nie obrażać tylko pogadać. Z gadania zawsze może coś pozytywnego wyniknąć
zaprzestalem myslenia :P
Awatar użytkownika
zbysob

Miejscowość: Szczecin

ŚMIERĆ

Postprzez człowiek1000 » 29 Sie 2015, 23:51

Ok. W sumie ja też wdrażam. Chodziło mi jednak o pracę ze sponsorem bo o wdrażaniu zapomniałem nawet u siebie :).
człowiek1000

Miejscowość: Dolny Śląsk

ŚMIERĆ

Postprzez matis2013 » 30 Sie 2015, 15:10

mikolaj64 napisał(a):A co w tym złego ?

Ano nic nie ma w tym złego , po prostu widzę to inaczej .

mikolaj64 napisał(a):jeżeli dwie osoby mówią ,że mam garba to powinienem czym prędzej obejrzeć swoje plecy

Gdyby tak było to prawdopodobnie bym odpuścił z naciskiem na prawdopodobnie 8) . Ale sam zainteresowany napisał ze to mu się częściej zdarza ( bynajmniej to tak odebrałem ) :
Gitara napisał(a):Przywykłem już do tego, że nie jestem przez niektórych rozumiany
Nic się nie zmieniło oprócz mojej postawy -czyli zmieniło się wszystko.
„Anthony de Mello „ i ja
matis2013

ŚMIERĆ

Postprzez matis2013 » 30 Sie 2015, 15:19

Gitara napisał(a):. Pozdrawiam i życzę więcej tolerancji dla tych, którzy wybrali inną drogę zdrowienia.

Również pozdrawiam , zdziwił byś się ale myślę ze idziemy ta sama droga . Dlatego nie chodzi o tolerancje w stosunku innej drogi tylko o tolerancje do innego zdania , do innej perspektywy .Albo lepiej , dać sobie możliwość na popełnianie błędów . Z tego co piszesz nie ma takiej możliwości a szkoda .
Nic się nie zmieniło oprócz mojej postawy -czyli zmieniło się wszystko.
„Anthony de Mello „ i ja
matis2013

ŚMIERĆ

Postprzez Gitara » 31 Sie 2015, 13:24

Ależ ja jestem tylko człowiekiem, popełniam błędy i będę je popełniał. Nie wiem skąd wniosek,że nie ma możliwości, abym ja czy inni ich nie popełniali. No ale każdy ma prawo do własnego zdania, czy interpretacji wypowiedzi kogokolwiek gdziekolwiek. Pamiętać należy, że słowo pisane nie oddaje pełnego sensu tego, który chce przekazać czasem zbyt głęboką myśl. Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Gitara

ŚMIERĆ

Postprzez zbysob » 01 Wrz 2015, 00:09

Gitara napisał(a): Pamiętać należy, że słowo pisane nie oddaje pełnego sensu tego, który chce przekazać czasem zbyt głęboką myśl

o to była głęboka myśl :) Spalić te cholerne książki bo nie oddają :D
Awatar użytkownika
zbysob

ŚMIERĆ

Postprzez Gitara » 01 Wrz 2015, 02:44

Każdy inaczej zinterpretuje to, co przeczytał. Stosy, palenie zostawmy dla tych, którzy wogóle nie czytają lub nie rozumieją co czytają.
Awatar użytkownika
Gitara

ŚMIERĆ

Postprzez zbysob » 01 Wrz 2015, 21:57

i tu bym "polimeryzował" ale jakoś mi się nie chce :D
Awatar użytkownika
zbysob

ŚMIERĆ

Postprzez Gitara » 02 Wrz 2015, 17:16

Rozumiem, że Ci sie nie chce, bo każde słowo można zinterpretować na różne sposoby, a co dopiero wypowiedzi, czy książki... Ilu słuchających, czytających - tyle opinii. Dla przykładu słowo ,,miłość". Ale to tylko przykład, a nie prowokacja do ,,polimeryzowania". I tak jest ze wszystkim... Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Gitara

ŚMIERĆ

Postprzez jaro » 19 Kwi 2016, 20:09

Dzisiaj powiesił się mój kolega. Hazardzista. Napisał w pożegnaniu, że tego nie wytrzymał.
Wszedłem tu, żeby to napisać jako przestrogę. Ale zastanowiłem się teraz, czy taka anonimowa (a może nawet nie anonimowa) śmierć może być przestrogą dla hazardzisty w amoku...

Przyznam też, że przez sekundę pojawiła mi się myśl, czy zrobiłem wystarczająco dużo. Szybko tą -głupia przecież- myśl odrzuciłem. A całkowicie się starło po komunikacie jaki dostałem niedługo potem od innego (żyjącego i zdrowiejącego!) kolegi. Bardzo dawno nie widzianego i spotkanego na "przypadkowym" wyjazdowym mitingu.

Jakoś chyba zimno to wszystko brzmi, ale takie nie jest.
jaro

ŚMIERĆ

Postprzez zbysob » 20 Kwi 2016, 21:22

Zawsze gdy czytam takie posty zastanawiam się (pewnie bez sensu ale wraca to bo jest moje) jak daleko ja byłem od takiego działania. Bo myśli żeby to "rozwiązać" w taki sposób były wtedy dość częste.
Czy to może być jakakolwiek przestroga ? Nie wiem, ale jeśli zadziała choćby w jednym przypadku to warto przypominać. Hazard to poważna i śmiertelna choroba.
Trzymaj się Jarek - obaj wiemy że warto
Awatar użytkownika
zbysob

ŚMIERĆ

Postprzez Gitara » 21 Kwi 2016, 02:47

Nie od dziś wiadomo, źe hazard to choroba śmiertelna. Czy to ma być przestrogą? Ta śmierć pokazuje mi, że jeśli przestanę pracować nad sobą, to mam trzy możliwości (wyjścia) : 1- psychiatryk, 2- więzienie, 3- śmierć... Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Gitara

ŚMIERĆ

Postprzez zbysob » 21 Kwi 2016, 22:30

no jasne ale jak się z tym stykasz bezpośrednio to przestaje być slogan terapeutyczny
Awatar użytkownika
zbysob

ŚMIERĆ

Postprzez Gitara » 22 Kwi 2016, 02:49

To nie jest slogan - to jest źycie ( RZECZYWISTOŚĆ). No ale to jest oczywiście mój punkt widzenia. Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Gitara

PoprzedniaNastępna

Wróć do Drogi wyjścia z uzależnienia

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości