prosze o opinie na temat tzw hazardu kontolowanieg

Moderatorzy: anwaz, admin

Postprzez rozczarowana » 23 Lis 2013, 15:43

Wit am serdecznie, jestem partnerka hazardzisty.
Moj facet okreslil sie je bedzie Gral rozsadnie, chodzi o obstawianie zakladow sportowych i Poker. Ma jakas tam kwote na to przeznaczona i öd czerwca niby mu sie udaje.
Ja jako osoba wspoluzalezniona, dostaje czasami szalu gdy widze jak obstawia. In poprosil mnie o zrozumienie i poczekanie na To wszystko, on twierdzi ze sie sprawdza i prosi mnie abym pozwolila mu sie sprawdzic.
To Cale jego go ''sprawdzanie'' wyniklo po naszej wielkiej klotni, kiedy wygadalam mu je mam dosc bycia jego nianka. Oddalam mu jego karty i teraz on sie tym wszystkim rozporzadza.

Jakie macie doswiadczenia na ten temat?czy warto wykazac sie cierpliwoscia?i spokojnie czekac na zwrot wydarzen?

Dziekuje za kazdy wpis
rozczarowana

Postprzez Jacek_ » 22 Cze 2015, 19:48

jako hazardzista mogę powiedzieć że nie ma czegoś takiego jak kontrolowany hazard, wiele razy szukałem sposobu że coś zmienię, będę obserwował nowy wskaźnik, sam stworzę własny wskaźnik, nie będę grał przed ważnymi danymi na rynku, będę zawierał tylko 5 transakcji dziennie, jeśli pierwsze dwie transakcje będą stratne wówczas w tym dniu grać nie będę - TO WSZYSTKO ŚCIEMY I WYMÓWKI. Nie można być pijącym kontrolnie alkoholikiem i grającym kontrolnie hazardzistą.
Ponawiam prośbę o rozsyłanie, publikowanie mojego bloga. http://hazardzistaja.blogspot.com
Opisuję tu swoje życie hazardzisty oraz dla mnie tragiczne konsekwencje gry - ku przestrodze ! ! !
Awatar użytkownika
Jacek_

Miejscowość: Warszawa

Postprzez Redeva49 » 22 Lip 2015, 17:42

Jak się chce, to wszystko można, tylko wpierw; trzeba chcieć. Ktoś się ze mną zgodzi?
''Szlachetny, choćby i upadł, pada jak piłka, by znów odbić się i lecieć w górę. Podły pada bryłą gliny'' sentencja indyjska
Redeva49

Miejscowość: Ruda Śląska

Postprzez KIT » 22 Lip 2015, 19:20

Jeśli jest uzależniony od hazardu to w jego przypadku coś takiego jak kontrolowana gra nie istnieje. Proste, ale trudne do zaakceptowania.
Na pewno nie wszystko, co warto, to się opłaca, ale jeszcze pewniej nie wszystko, co się opłaca, to jest w życiu coś warte
KIT

Miejscowość: koło Białegostoku

Postprzez asia » 22 Lip 2015, 22:08

Redeva49 napisał(a):Jak się chce, to wszystko można, tylko wpierw; trzeba chcieć.

Znaczy co ? Gdybym chciała tak bardzo kontrolować swoje granie, to mogłabym ?
Eeee. Nie zgadzam się. :)
W tym miejscu wpisujemy mądre zdanie albo niemądre, ale za to koniecznie po angielsku.
asia

Postprzez zbysob » 22 Lip 2015, 23:23

Redeva49 napisał(a): Ktoś się ze mną zgodzi?

a ja się z Tobą zgodzę. Ja mogę kontrolować swoje granie jeśli tylko będę bardzo chciał. Tyle że już nie chce :P
Mogę jeśli zechcę wyciągnąć się za włosy z bagna (wraz z koniem a co mi tam) ale też nie chce. Mogę też przestać pisać głupoty ale też jakoś mi się nie chce :P
zaprzestalem myslenia :P
Awatar użytkownika
zbysob

Miejscowość: Szczecin

Postprzez marta79 » 23 Lip 2015, 06:48

:D
"Ze wszystkich części ciała najbardziej trzeba czuwać nad palcem wskazującym..." Josif Brodski
Awatar użytkownika
marta79

Miejscowość: łódzkie

Postprzez milo » 24 Lip 2015, 02:17

Ja bardzo chcialam przestać grac.... probowalam .... po kilku upadkach przestalam grac.... i nadal chce "nie grac" . Czy mi sie uda wytrwac? Nie wiem, ale robie chyba wszystko, by nadal nie grac, bo chce zyc godnie.
Byle mi sie chcialo chciec.
Chce mi sie chciec zyc z szacunkiem i godnością, uczciwie . A to nie tylko "nie granie" , bo moje zycie nie ma " wyglądać jakoś" , moje zycie ma miec " jakość " .
Chcenie to za malo , trzeba jeszcze DZIALAC.

Chcialam spac - nie wyszlo. Wiec robie cos innego .... czytam forum :)
pozdrawiam :)
Poczuć siebie
Pokochać...
Awatar użytkownika
milo

Miejscowość: Elbląg

Postprzez Gabriela » 26 Lip 2015, 16:14

rozczarowana.....zastanawialam sie czy Ci to napisac, u mnie minal ponad rok jak gram tylko w pokera na zetony, rzadko zdarza mi sie usiasc na maszynkach czy innych grach hazardowych, zyje normalnie znalazlam dobra prace, fajne mieszkanie, splacam dlugi, moi terapeuci zastanawiaja sie jak to sie dzieje skoro minelo prawie poltora roku i nie powrocilam do patologicznego hazardu ale i czy go koontroluje, widocznie mam na to jedna odpowiedz ze nie bylam hazardzistka, bo wyjatkowa na pewno nie jeßem....mysle ze nie ma kontroli w zadnym uzaleznieniu....mnie hazard i uprawianie go strasznie zbrzyydlo i wole jednak inne rzeczy, niz tracenie kasy na czyms na co nie mam wplywu....a mozna naprawde wspaniale spedzac czas a nie w kasynie bez okien i ze smrodem moczu i fajek...mozna sie rozwijac w plywaniu sporcie odnalezc inne pasje, mnie sie udaje poltora roku prawie....ale nie chce mi sie po prostu grac i patrzec na jakies kolorowe obrazki, wole te w kiniprzy dobrym filmie, poza tym mam spore konsekwencje w dlugach wiec jakbym miala je powiekszyc to bylabym zalamana, na razie alo mi sie w ciagu 12 miesieç splacic az 30 tysiecy wlasnymi rekoma, takiej kasy nigdy nie wygralam, wiec jeszcze z 5 lat pracy i bede movlamsobie pozwolic na wczasy np. co mnie cieszy, ale na razie samo pojsciedo kiina jest dla mmnie przyjemne........powodzenia....
Hazard nie daje szczęścia, a tylko je pożycza.
Najlepszy rzut kośćmi to wyrzucić je.
Awatar użytkownika
Gabriela

Postprzez asia » 26 Lip 2015, 18:42

Sorry Gabriela, ale ten Twój post jest dla mnie pijanym bełkotem.
W tym miejscu wpisujemy mądre zdanie albo niemądre, ale za to koniecznie po angielsku.
asia

Postprzez mikolaj64 » 26 Lip 2015, 19:49

Gabriela napisał(a):u mnie minal ponad rok jak gram tylko w pokera na zetony, rzadko zdarza mi sie usiasc na maszynkach czy innych grach hazardowych

czyli nic się nie zmieniło dalej grasz
Awatar użytkownika
mikolaj64

Miejscowość: zamość

Postprzez Redeva49 » 26 Lip 2015, 20:33

Niech robi, co chce; jest dorosła, czyli; odpowiedzialna sama za siebie.
''Szlachetny, choćby i upadł, pada jak piłka, by znów odbić się i lecieć w górę. Podły pada bryłą gliny'' sentencja indyjska
Redeva49

Miejscowość: Ruda Śląska

Postprzez milo » 26 Lip 2015, 22:10

Dla mnie nie ma "kontrolowanej gry" , nie ma "kontrolowanego ryzyka" nie ma "zabawy w hazard" nie probuje kontrolowac . Nie gram w nic i w cokolwiek.

Kiedy probowalam "kontrolowac" , okazalo sie, ze mam problem.
Tylko zdrowy czlowiek nie potrzebuje kontrolowac i nie ma przymusu kontrolowania czegokolwiek.

Mam cukrzyce, wiec musze kontrolowac poziom cukru we krwi. Jasne - moge nie badac i olac, ale to skutkuje zejsciem.
Gdybym byla zdrowa, nie musialabym kontrolowac poziomu cukru.
Nie wiem, czy to dobra analogia.
Tylko, ze ja juz nie chce robic rzadnych eksperymentow na samej sobie.
Chce jeszcze troche pożyć .
Bozena hazardzistka (m. in) .
Poczuć siebie
Pokochać...
Awatar użytkownika
milo

Miejscowość: Elbląg

Postprzez rozczarowana » 06 Wrz 2015, 17:20

to fakt, nie istnieje cos takiego jak hazard kontrolowany. Dalam sie nabrac hehehh
rozczarowana

Postprzez rozczarowana » 06 Wrz 2015, 17:20

to fakt, nie istnieje cos takiego jak hazard kontrolowany. Dalam sie nabrac hehehh
rozczarowana

Następna

Wróć do Księga Gości

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość