Potrzebuję pomocy - dowiedziłam się i co dalej robić...?

Moderator: kaśka

Postprzez Marta 33 » 05 Sie 2020, 21:42

U mnie bylo za porozumieniem stron, bez orzekania o winie, na jednej rozprawie się to wszystko odbyło, tylko wcześniej w pozwie wszystko bylo ustalone, że dziecko ze mną, wysokość alimentów, itd, sposob kontaktu ojca z dzieckiem, on przyszedł przytaknal, i po sprawie, a i tak kosztowało mnie to kupę nerwów, początkowo tez chciałam orzeczenia o jego winie, ale adwokat mnie odwiodl od tego ze względu na czas, poza tym chcialam to szybko zakończyć ze względu na strach przed ewentualnymi wierzycielami, rozdzielczość majątkową mialam tylko notarialna, i to z 4 lata po slubie podpisaną i obawialam się, że mnie ktos zacznie obciążać jego dlugami
Bywało lepiej
Marta 33

Re: Potrzebuję pomocy - dowiedziłam się i co dalej robić...?

Postprzez Ewelina283 » 05 Sie 2020, 21:59

riina27 napisał(a):To w Polsce?
Bo w Polsce nie podpisuje sie papierow rozwodowych

Istnieje coś takiego jak mediacje. Ustaliliśmy na takim spotkaniu , że bierze winę na siebie i ogranicza to nawet postępowanie dowodowe do przesłuchania stron. Takie rozwiązanie zaproponował mi mój adwokat, więc jak widać można. Mam pozew w ręku, teraz go składam i czekam na termin rozprawy. Być może źle to nazwałam/opisałam, nie jestem prawnikiem.

W każdym bądź razie spotkanie odbyło się przy udziale naszych prawników i ustaliliśmy warunki rozwodu. Dla mnie to jest ok rozwiązanie, bo przynajmniej nie będę musiała prac brudów w sądzie, słuchać świadków, udawadniać winy itd.itp.
Ewelina283

Postprzez Marta 33 » 05 Sie 2020, 22:10

Kazde wyjście jest dobre, jeśli prowadzi do rozwiązania problemu, dla mnie istotny byl czas, w tamtym okresie nagle zaczęło mi się spieszyc do wolności, i nie żałuję tego, choć wina byla wiadomo jego...
Bywało lepiej
Marta 33

Re: Potrzebuję pomocy - dowiedziłam się i co dalej robić...?

Postprzez zokto » 02 Mar 2023, 12:38

Hazard może prowadzić do poważnych problemów emocjonalnych, finansowych i społecznych, a psycholog jest przeszkolony w pomaganiu ludziom radzić sobie z tym problemem.

Psycholog może pomóc Ci zrozumieć przyczyny Twojego zachowania hazardowego i opracować plan leczenia, który będzie dla Ciebie skuteczny. Psycholog może również pomóc Ci w rozwijaniu strategii radzenia sobie z pokusami do grania, w rozwijaniu zdrowych nawyków i w zmianie myślenia, które prowadzi do hazardu.

Terapia może składać się z indywidualnych sesji psychologicznych lub grupowej terapii. W grupie ludzie, którzy borykają się z podobnymi problemami, mogą podzielić się swoimi doświadczeniami i wzajemnie motywować się do zmiany swojego zachowania.
Z takiej pomocy można skorzystać w formie online https://www.psychiatrzy.warszawa.pl/ Daję namiar na taki gabinet.
zokto

Poprzednia

Wróć do Poszukuję pomocy

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości