MOJE zdrowienie Magda

Moderator: kaśka

Postprzez slodzik » 03 Paź 2010, 09:07

cześć Magdo. ja też jestem współuzależnionym. moja żona jest hazardzistką i obecnie jest w ośrodku w Woskowicach.
ze względu na długi które zaczeły się pojawiać (czego Ci nie życzę) moja żona podjeła decyzję że chce rozdzielności majątkowej ale tak naprawdę chodziło jej o pieniądze na spłatę kredytów (cała historia jest w moich postach jeśli masz ochotę poczytać). trochę popytałem i rzeczywiście sama rozdzielność przed wierzycielami nie wiele daje. poszedłem dalej i razem z intercyzą zrobiłem podział majątku notarialnie. w zamian za pewną kwotę mieszkanie (z wpisem do księgi wieczystej) i samochód zostały moją wyłączną własnością.
marna to pociecha dla mnie ale jakoś musiałem się zabezpieczyć przed dalszymi wyczynami mojej Ż.
w artykule którego link podała Asia jest zapis;
W razie sporu to na małżonkach spoczywa ciężar udowodnienia, że kontrahent jednego z nich taką wiedzę miał.Nie jest to konieczne tylko wtedy, gdy przynależność do majątku odrębnego lub osobistego została ujawniona w księdze wieczystej.
i myślę że to jest przynajmniej częściowe zabezpieczenie twojego dobra.
trzymaj się bo wiem z doświadczenia że nie jest lekko.
slodzik

Miejscowość: śląskie

MOJE zdrowienie Magda

Postprzez madziusienka » 18 Kwi 2012, 22:55

Witam,
Długo nie byłam na forum i postanowiłam że napiszę.
Przez ostatni czas bardzo dużo zmieniłam w swoim życiu. Początkiem była decyzja o rozstaniu z M. później kolejno etapami wprowadzałam zmiany w swoim życiu. Zaczęłam pracę i to był pierwszy ważny dla mnie krok, do podjęcia dalszych zmian.Na początku roku wyrokiem sądu dostałam rozdzielność majątkową miesiąc później obroniłam się i zakończyłam studia, następnie sprawa rozwodowa zakończona rozwiązaniem małżeństwa.Przed świętami przeprowadzka i teraz mieszkam z moim synkiem sama. Cieszę się ze udało mi się postawione cele zrealizować, teraz wiem że wszystko jest możliwe jeśli się tego chce no i się działa w tym kierunku:-) Teraz zaczynam od nowa:-)
Pozdrawiam Was serdecznie.
Magda
' Zawsze jest trochę prawdy w każdym `żartowałem`, trochę wiedzy w każdym `nie wiem`, trochę emocji w każdym `nic mnie to nie obchodzi` .. i trochę bólu w każdym `u mnie w porządku'. '
Awatar użytkownika
madziusienka

Miejscowość: pomorskie

MOJE zdrowienie Magda

Postprzez NATALIA45 » 19 Kwi 2012, 12:11

Cieszę sie Magda, że dałaś ze wszystkim radę. Teraz już tylko z górki :) Post godny czytania dla niedowiarek, które twierdzą, że sie NIE DA :)
Pozdrawiam Cie cieplutko
Ludzie nie zawsze potrzebują rady.Czasami wszystkiego czego im trzeba to dłoń do trzymania, ucho do słuchania i serce, które ich zrozumie.
Awatar użytkownika
NATALIA45

Miejscowość: dolnyśląsk

MOJE zdrowienie Magda

Postprzez zbysob » 19 Kwi 2012, 17:45

witaj madziusienka i bardzo fajnie mi sie czytalo Twojego posta - oby dalej tez ukladalo sie po Twojej mysli :D
pozdrawiam i pisz od czasu do czasu co u Ciebie :)
zaprzestalem myslenia :P
Awatar użytkownika
zbysob

Miejscowość: Szczecin

MOJE zdrowienie Magda

Postprzez admin » 19 Kwi 2012, 17:53

Takie posty chciałoby się czytać częściej.

admin
Admin
Awatar użytkownika
admin

Miejscowość: Warszawa

MOJE zdrowienie Magda

Postprzez artur0407 » 20 Kwi 2012, 06:13

Mnie także cieszą pozytywne zmiany Madzia w Twoim życiu.Fajny post.Pozdrawiam serdecznie. :)
Pozdrawiam A ;) rtur.
Awatar użytkownika
artur0407

Miejscowość: warm-mazurskie

MOJE zdrowienie Magda

Postprzez anagram » 20 Kwi 2012, 16:00

GADAM MAGDA szczerze : w Twoje powodzenie wierzę... Szacunek... (Niech GAD MA za swoje...)
NOLI ME TANGERE...Z JEDNYM , JEDYNYM WYJĄTKIEM ...
anagram

MOJE zdrowienie Magda

Postprzez madziusienka » 20 Kwi 2012, 22:24

Post godny czytania dla niedowiarek, które twierdzą, że sie NIE DA

Potwierdzam całą sobą że się da:-) Podstawa to cel i działanie:-)Bardzo ważne były i są dla mnie również rady, wskazówki osób m.in. z forum to dzięki nim wiedziałam w którym kierunku działać:-D Bardzo za nie dziekuję!

pozdrawiam i pisz od czasu do czasu co u Ciebie

Będę pisać:-)

Pozdrawiam i dzięki za miłe słowa
Magda
' Zawsze jest trochę prawdy w każdym `żartowałem`, trochę wiedzy w każdym `nie wiem`, trochę emocji w każdym `nic mnie to nie obchodzi` .. i trochę bólu w każdym `u mnie w porządku'. '
Awatar użytkownika
madziusienka

MOJE zdrowienie Magda

Postprzez madziusienka » 01 Paź 2013, 21:25

Witam Was:-)

Od ostatniego mojego postu minęło sporo czasu z 1,5 roku i też u mnie kolejne zmiany:-) Mieszkam z synkiem w wynajętym mieszkanku gdzie mieszka mi się baaardzo dobrze:-)chociaż juz myśle ze powoli dojrzewam do decyzji o kupnie mieszkania:-)Wznowiłam kontakty z dawnymi znajomymi,wychodze z domu spotykam sie z ludzmi jak mam wolne wycieczkuje z synem:-)Ponad rok pracuje w zawodzie a ze praca ta jest zmianowa to od wakacji mam też drugą pracę, co daję mi satysfakcje i stabilizację finansowa której wcześniej nie doswiadczałam. alimentami zajmuje sie komornik wiec nie musze tracic niepotrzebnie energi na sciaganie od bylego pieniedzy.
dzisiaj mam taki dzien ze jak wrocilam do domu usiadłam na krzesle i pomyslałam o wszystkim co mam i do czego doszłam cięzka pracą (zaczynajac tak naprawdę od zera) to poczułam się z siebie dumna i szczęśliwa:-) Dziekuje osobom którzy kiedyś pomogli mi zrobic ten trudny pierwszy krok BYŁO WARTO:_) dziekuje i wam drodzy forumowicze:-) pozdrawiam:-)
Awatar użytkownika
madziusienka

MOJE zdrowienie Magda

Postprzez zbysob » 01 Paź 2013, 23:01

madziusienka napisał(a): to poczułam się z siebie dumna

no i ja tez jestem z Ciebie bardzo dumny :D
zaprzestalem myslenia :P
Awatar użytkownika
zbysob

Miejscowość: Szczecin

MOJE zdrowienie Magda

Postprzez asia » 02 Paź 2013, 06:53

I ja też. Brawo Madziusieńka ! :)
W tym miejscu wpisujemy mądre zdanie albo niemądre, ale za to koniecznie po angielsku.
asia

Miejscowość: Warszawa

MOJE zdrowienie Magda

Postprzez NATALIA45 » 02 Paź 2013, 07:04

Brawo madziusieńka :)
Ludzie nie zawsze potrzebują rady.Czasami wszystkiego czego im trzeba to dłoń do trzymania, ucho do słuchania i serce, które ich zrozumie.
Awatar użytkownika
NATALIA45

Miejscowość: dolnyśląsk

MOJE zdrowienie Magda

Postprzez Agnieszka1234 » 02 Paź 2013, 07:13

Lubię czytać takie posty :) Dzięki i oby tak dalej.
Pozdrawiam
Agnieszka1234

MOJE zdrowienie Magda

Postprzez romekgg » 02 Paź 2013, 08:31

przeczytałem cały Twój temat Magdo i pełny szacunek z mojej strony .

w któryms temacie o" heppy endzie" pisałem że, czy on będzie ( heppy end )zalezy od hazardzisty ( czy podejmie leczenie ).
Twój przykład pokazuje mi ze moje myslenie było błędne . Gratuluje drogi którą obrałaś z mojej strony owacje na stojąco .
pozdrawiam .
Zdałem sobie sprawę jak mało zależy od nas a jak dużo od Siły Wyższej
Awatar użytkownika
romekgg

Miejscowość: małopolska

MOJE zdrowienie Magda

Postprzez marta79 » 02 Paź 2013, 19:33

gratuluję Madzia :)
"Ze wszystkich części ciała najbardziej trzeba czuwać nad palcem wskazującym..." Josif Brodski
Awatar użytkownika
marta79

Miejscowość: łódzkie

Poprzednia

Wróć do Pytania dotyczące zdrowienia

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość