dopadło mnie

Moderator: kaśka

dopadło mnie

Postprzez niesia » 24 Kwi 2014, 23:27

dzisiaj podczas sytuacji służbowej dałam się wkręcić w temat byłego męża, finansów i jego relacji z synkiem. powinnam była się zatrzymać zanim popłynął ze mnie potok żalów. wydawało mi się, że jestem bardzo spokojna, opanowana, i że relacjonuje fakty, z którymi jestem już oswojona. a jednak bardzo dotknęło mnie zaskoczenie, przykrość, niezadowolenie, a nawet współczucie na twarzy mojej rozmówczyni. w dodatku rzuciła kilka komentarzy typu, że mój synek na pewno czuje się porzucony, że takie osoby (zostawione przez ojca) są przez całe życie głęboko zranione. i jeszcze usłyszałam, że w związku z tym ja muszę być doskonała. wiem, wiem. nie o to chodzi, że się przejęłam jej opinią. nie muszę być doskonała, i nie jestem. już jakiś czas temu zrozumiałam i poczułam, że nie ma sensu pełnić roli matki i ojca jednocześnie - chociażby dlatego, że to niemożliwe. moje dziecko z pewnością czuje się kochane. bo naprawdę jest otoczony miłością i opieką. ale tego ojca nie ma. nie wiem jakie w małym serduszku bywają zgryzoty, jest mi cholernie smutno i żal. czuję obrzydzenie do byłego męża. i żal, że nas to spotkało, czuję się zdołowana i bezradna. bo absolutnie nic nie mogę z tym zrobić
"Jeśli chcesz osiągnąć to, czego nigdy nie miałeś, musisz robić to, czego nigdy nie robiłeś." Dominick Coniguilaro
Awatar użytkownika
niesia

dopadło mnie

Postprzez romekgg » 25 Kwi 2014, 00:13

niesia napisał(a):męża. i żal, że nas to spotkało, czuję się zdołowana i bezradna. bo absolutnie nic nie mogę z tym zrobić

i tu się z toba nie zgodze NIESIU . :?
Zdałem sobie sprawę jak mało zależy od nas a jak dużo od Siły Wyższej
Awatar użytkownika
romekgg

Miejscowość: małopolska

dopadło mnie

Postprzez Reni » 25 Kwi 2014, 05:50

niesia napisał(a):absolutnie nic nie mogę z tym zrobić

Możesz Niesiu,
Możesz być wspaniałą matką, a to bardzo wiele. :) Ściskam z całych sił. :*
"Kochać, to nie znaczy patrzeć na siebie nawzajem, lecz patrzeć razem w tym samym kierunku."
Awatar użytkownika
Reni

dopadło mnie

Postprzez Marek z 3miasta » 25 Kwi 2014, 06:24

Jesteś Niesiu wspaniałą matką.

Masz uczucia i nie wstydzisz się ich, masz rozterki i postępujesz tak by zakończyły się. Spotykają Ciebie problemy i nie uciekając od nich - rozwiązujesz je tak, jak potrafisz. Masz smutki ale powraca uśmiech na Twoja twarz, nie zatapiasz się w rozpaczy. Jesteś prawdziwa, nie grasz kogoś, kim nie jesteś.
Tego uczysz swojego syna. Dajesz mu dobry przykład, ma od kogo uczyć się "zwyczajnego" człowieczeństwa.

Dobrego dnia Niesiu!
Prawo Katza
Ludzie i narody będą działać ra­cjonalnie, kiedy wyczerpią wszystkie inne możliwości.
Awatar użytkownika
Marek z 3miasta

Miejscowość: Gdańsk

dopadło mnie

Postprzez zbysob » 25 Kwi 2014, 15:04

Masz nauczke ze nie z kazdym na kazdy temat mozna i trzeba gadac. A widac ze cos jest skoro od czasu do czasu sie ulewa i takie komentarze Cie dołuja. Olac to. Wiekszosc ludzi nie kuma o co kaman a czuje sie w obowiazku cos powiedziec (i na ogol pleta androny od czapy ) a skoro mialas slabszy dzien, to sobie cos tam do plecaka napakowals i teraz targasz ze soba. Bez sensu. Problem w tym ze nawet jak tu setka Ci powie ze jestes ok to dalej bedziesz po swojemu :P
Niesia - lepiej miec kochajaca matke niz oboje rodzicow ktorzy maja dziecko w ..... no wiesz gdzie. Nie musisz nadrabiac za ojca - badz soba i to napewno wystarczy.
zaprzestalem myslenia :P
Awatar użytkownika
zbysob

Miejscowość: Szczecin

Re: dopadło mnie

Postprzez niesia » 25 Kwi 2014, 20:55

dziękuję <3 kochani jesteście, naprawdę. dziękuję...

dzisiaj odstawiłam akcję.
zrobić ogromne zakupy o kulach po całym dniu pracy w niedalekim od pracy centrum handlowym, przy kasie spostrzec brak portfela, wracać do domu czterdzieści minut zetteemem z wyczerpana baterią w komórce, zastrzec ze stacjonarnego wszystkie karty i dowód opłakując gotówkę, w chwilę póżniej znalezc portfel pod stosem "w-co-się-ubrać".... bezcenne! jestem sobą :mrgreen:

zbysob napisał(a):A widac ze cos jest skoro od czasu do czasu sie ulewa i takie komentarze Cie dołuja.

co jest?
"Jeśli chcesz osiągnąć to, czego nigdy nie miałeś, musisz robić to, czego nigdy nie robiłeś." Dominick Coniguilaro
Awatar użytkownika
niesia

dopadło mnie

Postprzez milo » 26 Kwi 2014, 08:19

Kochana niesiu :)

Dobrze, że dzielisz się takimi sytuacjami....
Cieszę się, że masz Anioła Stróża, który o Ciebie dba :)

Buziaki :)
Poczuć siebie
Pokochać...
Awatar użytkownika
milo

Miejscowość: Elbląg

dopadło mnie

Postprzez romekgg » 26 Kwi 2014, 12:31

niesia napisał(a):dzisiaj odstawiłam akcję.

Fajnie ze dobrze się skończyła .pokazuje jak bardzo jesteśmy zależni od kart , gotówki telefonów komurkowych ( dobrze ze masz stacionarny ) :)
Zdałem sobie sprawę jak mało zależy od nas a jak dużo od Siły Wyższej
Awatar użytkownika
romekgg

Miejscowość: małopolska

dopadło mnie

Postprzez zbysob » 26 Kwi 2014, 14:50

niesia napisał(a):co jest?

zycie - po prostu nie da sie wymazac gumka myszka
zaprzestalem myslenia :P
Awatar użytkownika
zbysob

Miejscowość: Szczecin

dopadło mnie

Postprzez niesia » 26 Kwi 2014, 18:09

zastanawiam się ostatnio czy nie mam depresji. napisałam o tym długiego posta, ale to jednak nie na forum. dziekuje wszystkim za wsparcie.
Awatar użytkownika
niesia

dopadło mnie

Postprzez matis2013 » 26 Kwi 2014, 18:53

Niesia każdy ma czasami dola. A uczucie bezsilności świadczy tylko o tym ze walczysz jak lwica i chciała byś najlepiej ale na pewne sprawy nie mamy wpływu i zostaje nam je zaakceptować i robić dalej swoje. A udowadniać cokolwiek komukolwiek nie ma najmniejszego sensu zwłaszcza ludziom co nie maja najmniejszego pojęcia z czym się borykasz, nie musisz nic nikomu udowadniać .
Co do tej akcji wczorajszej to dawno nikt mnie tak nie rozbawił ( sorry ) a najlepsze w tym wszystkim jest to ze ty sama to widzisz i potrafisz się uśmiechnąć z samej siebie
Nic się nie zmieniło oprócz mojej postawy -czyli zmieniło się wszystko.
„Anthony de Mello „ i ja
matis2013

Wróć do Pytania dotyczące zdrowienia

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość