Dlaczego to takie trudne?

Moderator: kaśka

Postprzez Goska23 » 01 Lis 2016, 16:54

Witam was wszystkich i prosze was o wypowiedzi.Jestem tu na forum od niedawna i ciesze sie ze was tu znalazlam.Po przeczytaniu postow(a czytam je codziennie)zdalam sobie sprawe jak bardzo jestem wspoluzalezniona.Mysle ze to sie stalo juz po slubie 12lat temu,juz wtedy maz mna manipulowal.Moze od poczatku.Jakis czas po slubie moze rok maz poznal dziewczyne,miala to byc tylko przyjaciolka tak mi wmawial trwalo to 4lata,po kryjomu pisal do niej po 50 smsow dziennie.Przez ten czas slyszalam ze jestem chora ze cos sobie znawiam itd.Tak bardzo bylam zmanipulowane ze sama nie wiedzialam co jest prawda.w glowie kolowrotek.Nie umialam nic zrobic poza tym ze szukalam winy w sobie i pilnowalam jego tel.W tym czasie zaczol grac w automaty niby rozrywka taka, doszly klutnie z jego strony ze nie mam prawa do jego pieniedzy ze to sa jego bo on zarobil itd.pozyczal pieniadze od swojej rodziny.Mnie wmawial ze to przeze mnie.a ja w to wierzylam i czulam sie winna. Nie wiedzialam co to uzaleznienie i wogole nic nie wiedzialam.bardziaj skupialam sie czy pisze do innych dziewczyn niz na grach.Po 3 latach wyprowadzilam sie z dziecmi do rodzicow,a po roku pozwolilam zeby z nami zamieszkal.Mialo byc lepiej a nie bylo.Zeby zamydlic mi oczy siedzial w domu i gral stacjonarnie,ponoc za darmo dalej tego nie wiem.Poszlam na terapie od uzaleznionych i wspol.AA .Zalozylam alimenty niby dawalam sobie z nim rade.nie pralam nie gotowalam itd.W kwietniu wyprowadzil sie bo twierdzil ze ze mna nie wytrzymuje ze wmawiam jemu chorobe a on nie gra i nie pije.Teraz dowiedzialam sie ze wypisuje do roznych dziewczyn.terapie przerwalam w zeszlym roku. Nie potrafie sie od niego odciasc wciaz kraze kolo niego.
Goska23

Miejscowość: Mazowieckie

Postprzez jaroo » 01 Lis 2016, 19:06

Nie myślałaś o powrocie na terapie ?
jaroo

Postprzez marcin_opolskie » 01 Lis 2016, 20:16

Witaj na forum, kolejny raz tym razem w tym dziale :)
Goska23 napisał(a):Nie potrafie sie od niego odciasc wciaz kraze kolo niego.

Dlaczego?? Bo??
Odpowiedz samej sobie...

jaroo napisał(a):Nie myślałaś o powrocie na terapie ?

O to to właśnie.
Awatar użytkownika
marcin_opolskie

Miejscowość: opolskie

Postprzez Goska23 » 01 Lis 2016, 20:41

Myślałam i napewno do terapi wróce.
Goska23

Postprzez Sowa » 01 Lis 2016, 22:38

Gośka, powiem Ci, że nie wiem dlaczego to takie trudne. Trzymasz się kurczowo faceta, który Cię oszukuje, okrada, wykańcza psychicznie i na dodatek najprawdopodobniej zdradza. Po co Ci taki facet????
za zgodność z oryginałem
Awatar użytkownika
Sowa

Miejscowość: polska

Postprzez Goska23 » 02 Lis 2016, 06:23

Masz racje Sowa po co ja sie mam jego trzymac? Co on mi daje nic! Tylko jakas zazdrosc ze on z innymi wypisuje.Mnie cale zycie wmawial i wmawia ze bede sama bo kto mnie bedzie chcial.Od kad sie wyprowadzil pokazuje innym ze nie gra tak jak ja to mowilam.Teraz mieszka u mamy(caly czas za granica pracuje) jak przyjedzie zabiera dzieci do siebie.Teraz kupil drogi samochod i opowiada ze bedzie dom budowal.I chce zebym zalozyla rozdzielczosc majatkowa zebym nie nalezala do tego co niby ma miec.bo do tej pory nie mial nic. A moze to jego manipulacja zebym go z powrotem przyjela. Calej rodzinie opowiadal ze mnie tylko o kase chodzi ze ciagle mi malo.A od dwoch lat tylko alimenty.
Goska23

Postprzez Goska23 » 02 Lis 2016, 06:30

Pokazuje ze ja go juz nie interesuje nie pisze czasem tylko co slychac u dzieci. Powiedzial tez zebym ja mu dala spokuj.A za jakies pare dni kiedy ja sie nie odzywam pisze ze chce byc z nami,albo czy zalozylam sprawe o rozwod bo on na mnie nie bedzie czekal bo ja sie nie zmienie
Goska23

Postprzez tojatoja » 02 Lis 2016, 10:49

Witaj Goska23! Trafilas w dobre miejsce na forum. To ze sprawy formalne zalatwilas to jest b.duzy krok. A sprawy emocjonalne to juz ciezszy kawalek chleba. Na rozum wiesz ze to nie ma sensu ale teraz pora bys poczula to a potem zadecydowala i kierunek z terapią njalepszy. Zycze madrych decyzji
tojatoja

Postprzez Goska23 » 02 Lis 2016, 12:22

Zapisalam sie na wizyte na wtorek to byl najblizszy termin.No wlasnie niby cos tam wiem a tak trudno cos zrobic.Musze sie przyznac ze po roku chodzenia na terapie AA,wiecej dowiedzialam sie o moim wspoluzaleznieniu i o uzaleznieniu czytajac to forum.Ciesze sie ze tu trafilam.Moze moje zmiany pojda ku lepszemu.Piszcie do mnie mozecie tez na priv.Potrzebuje tego
Goska23

Postprzez Goska23 » 02 Lis 2016, 12:52

Wlasnie napisal mi ze go niszcze.i ze dawno dazylam do rozwodu.nic mu nie odpisze bo wpadne w jakas glupia dyskusje i zaczne tlumaczyc ze to nie tak.
Goska23

Postprzez jaroo » 02 Lis 2016, 14:59

Goska23 napisał(a):Myślałam i napewno do terapi wróce.

Kiedy się wybierzesz ?
jaroo

Postprzez marcin_opolskie » 02 Lis 2016, 15:01

jaroo,
Goska23 napisał(a):Zapisalam sie na wizyte na wtorek to byl najblizszy termin.

Chyba odpowiedź już jest...
Awatar użytkownika
marcin_opolskie

Re: Dlaczego to takie trudne?

Postprzez marcin_opolskie » 02 Lis 2016, 15:02

Goska23 napisał(a):Wlasnie napisal mi ze go niszcze.i ze dawno dazylam do rozwodu.nic mu nie odpisze bo wpadne w jakas glupia dyskusje i zaczne tlumaczyc ze to nie tak.

Chyba faktycznie nie ma sensu wdawać się w tym podobne polemiki i dyskusje. On i tak "wie najlepiej".
Awatar użytkownika
marcin_opolskie

Postprzez Goska23 » 02 Lis 2016, 15:27

Mam nadzieje ze wie.Bo jak slyszalam to wszystko moja wina.Caly czas tak mna manipuluje. Jego rodzina chyba tez mysli tak jak on.od roku nie przyjezdzaja do wnuczkow.My tez nie jezdzimy. U was tez tak bylo ze meza rodzina sie od was odsunela?
Goska23

Postprzez Goska23 » 02 Lis 2016, 15:31

Twierdza tak jak on ze terapia jest mu nie potrzebna.
Goska23

Następna

Wróć do Pytania dotyczące zdrowienia

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości