Moderator: kaśka
monika300379 napisał(a):czy ma wieksze szanse na to ze juz nigdy nie zagra?.
monika300379 napisał(a): bo po pierwszym razie obiecal ze juz nigdy nie zagra
monika300379 napisał(a):Ale chcialabym wiedziec jakie sa szanse ze on juz nigdy nie zagra
monika300379 napisał(a):
Moniko.. powiem tak , jeżeli ktokolwiek , jakikolwiek "specjalista" odpowie Ci, ze daje 100% gwarancję, to znaczy że albo nie zna problemu albo kłamie...
Nikt uczciwy nie może dac gwarancji "że hazardzista" juz Nigdy nie zagra...
ale taką możliwość i szansę daje terapia... długoletnia nieraz i program 12 kroków... i spełnianie codzienne wielu wytycznych dla zdrowiejacych... a ta szansa jest bardzo duża..choć jej wykorzystanie zależy od determinacji chorego...
to wymaga nie tylko zmian w sposobie życia..ale przede wszystkim zmian wewnętrznych uzależnionego..a kazdy jest innymmczłowiekiem i proces zmian przebiega w różnym tempie i w trchę inny sposób... więc jak tu można mówic o gwarancjach?
czytajac to forum jestem przerazona bo wiele osob wraca do grania.
monika300379 napisał(a):Moj maz zaczol grac 4 lata temu gra w automaty kiedy nasza corka miala 3 miesiace dowiedzialam sie o tym
monika300379 napisał(a):wiem ze jest to choroba nieuleczalna i czytajac to forum jestem przerazona
paula123 napisał(a): Czy ja będę z nim szczęśliwa? czy można planować życie z hazardzistą?
Rzeczywiście ciężka sprawa, ale jestem pełen optymizmu - jestem na forum prawie od trzech lat i nie pamiętam, że ktoś mówił(pisał) ,żę "większość wraca do hazardu". Ale, mogę się mylić(może nie dokładnie TAK JAK TY śledzę te forummonika300379 napisał(a):Wiem ze jak zostane znim to znowu w koncu przazyje ten sam koszmar to sie nigdy nie zmieni wiem z tego forum ze wiekszosc znowu wraca do hazardu i to jest najgorze.
może zwyczajnie i spokojnie - TY nie jesteś niczemu winnamonika300379 napisał(a):Przez te 6 lat ukrywalam wszystko przed moimi rodzicami nie wiem jak mam im to powiedziec
Wróć do Pytania dotyczące zdrowienia
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość