Krok 3: Powzięliśmy decyzję, aby powierzyć naszą wolę.......

Moderator: kaśka

Krok 3: Powzięliśmy decyzję, aby powierzyć naszą wolę.......

Postprzez Kasia » 27 Cze 2006, 15:05

Krok 3:
Powzięliśmy decyzję, aby powierzyć naszą wolę i nasze życie opiece tej Siły, jakkolwiek ją pojmujemy. WIARA
Kasia

Miejscowość: Poznań

Postprzez Kasia » 09 Mar 2007, 17:42

Krok trzeci jest krokiem wiary i podjęcia konkretnej decyzji, bardzo świadomej decyzji. Jest dla mnie uwieńczeniem dwóch wcześniejszych. Po uznaniu własnej bezsilności, po nadziei, jaką mamy w świadomości istnienia Siły Wyższej od nas samych przychodzi czas oddania, zawierzenia. Krok wiary.Zrzucam z siebie wszelki ciężar,zrzucam z siebie moje "ja", pozbywam się mojej woli, powierzam siebie Bogu, CAłKOWICIE.Oddaję Jemu panowanie nad moim życiem, we wszystkich obszarach życia, we wszystkich BEZ WYJĄTKU.Ta decyzja, oddania i kroczenia śladami Jezusa JEST NAJWAŻNIEJSZĄ DECYZJĄ W MOIM ŻYCIU. Nic i nikt nie jest ważniejszy od Niego. Mam swojego Boga, mam swojego Pana, mam swojego Króla. Jestem bezpieczna w Nim. On działa, na co dzień, nie od święta.Nadaje sens mojemu życiu, jest moim życiem.Dotykam nieba... fantastyczne i chcę coraz więcej. To jest krok bardzo konkretny, za decyzją idzie działanie,idzie perspektywa zmiany.Wiem kim jestem, czego chcę i co jest dla mnie nadrzędną wartością. I tego się trzymam. Nie muszę już się miotać, szukać, ja już znalazłam. Wszystko, co jest mi potrzebne jest w Nim.Mogę spokojnie podejmować trudy codzienności, mogę spokojnie iść przez życie, mogę codziennie podejmować decyzję powierzenia mojej woli i mojego życia Jego opiece." Pan jest pasterzem moim, niczego mi nie braknie. Nad wody spokojne prowadzi mnie, na niwach zielonych pasie mnie..."Psalm 23
Kasia

Miejscowość: Poznań

Wróć do 12 kroków Haz-Anon

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości