przez kaśka123 » 14 Lip 2020, 06:55
Hej, po pierwsze skonsultuj się z innym prawnikiem.
Po drugie moze być tak, że z punktu widzenia prawnego ma pełne prawo do dziecka, bo.... nie masz zadnych dowodów.
Gdzie jest policja, jak wraca pijany do domu i Cie wyzywa?
Masz jakieś dokumenty potwierdzające jego grę?
Wydrukowalas sobie te rozmowę z kominikatora z tymi dziewczynami?
I nas nie bylo zadnej przemocy, ani zdrad. No moze czasem jak sie klocilismy, to rzeczywiście padały slowa i określenia, ktore nie powinny. Z mojej strony w sumie tez. A ma ograniczone prawa do dziecka. Mialam wypis z ośrodka, cala teczke dokumentow zwiazanych z przelewami i kescze kilka innych rzeczy. Z reszta mega wazne byly zeznania świadków. Nie masz nikogo?
Ja bym zaczela od rozmowy z innym prawnikiem.
Jak przychodzi pijany, dzwon na policję, jesli nie chcesz, przynajmniej go nagraj jak Cie wyzywa. Zaproś czasem kogos do siebie. Niech ludzie zobaczą jego zachowanie.
Nawet jeśli dostanie prawa do dziecka, nie sądzę żeby chciał je zabierać, bardzo prawdopodobne, ze to teraz element jego manipulacji. Poza tym z tego co pamietam, to masz male dziecko, wiec mozesz sie starac o widzenia tylko w Twojej obecności. On zostaje sam z dzieckiem czasem? Potrafi się nim zająć? Jak przyjedzie po dziecko pod wplywem, dzwon na policję, jak ke odbierasz a on jest pod wplywem, dzwon. Czasem zapomnij celowo dziecku cos spakować i podrzuc w miedzy czasie. Zobaczysz jak jest.
Ja dążyła bym za wszelka cenę do tego, zeby sie wyprowadzić, a wtedy dużo rzeczy z jego strony sie wyklaruje. Zobaczysz czy w ogole kontaktuje sie z dzieckiem.