MĄŻ HAZARDZISTA CHCE ODEJŚĆ I CHCE ZOSTAC M

Moderator: kaśka

Postprzez Agnieszka1234 » 30 Gru 2020, 11:40

Cześć, piszesz pozew i składasz do sądu z koniecznymi załącznikami. Pozew o alimenty nie podlega opłacie sądowej.
Do uzyskania alimentów na dzieci nie jest konieczny rozwód.

Tu masz dodatkowe informacje i przykładowy wzór pozwu. Może się przyda.
https://www.um.warszawa.pl/sites/defaul ... ieniem.pdf

Powodzenia !
Agnieszka1234

Postprzez izolda85 » 30 Gru 2020, 16:01

Nie dziękuję.
izolda85

Postprzez izolda85 » 30 Gru 2020, 17:05

Agnieszka1234 w tym pozwie o alimenty jest przedstawione że mąż nie interesuje się dzieckiem że nie kładzie na utrzymanie dziecka. Czy w sytuacji jak mąż pomaga narazie finansowo i pomaga w opiece czy taki wniosek będzie pozytywnie rozpatrzony. Mąż wciąż gra wziął kolejne kredyty dlugi i teraz napewno mu nie wystarczy na pomoc dziecku. Mówi że już nauczył się na błędach i że będzie sam bez terapi walczył z nalogiem że terapia nic mu nie pomoze tylko jego samozaparcie. Ja jeszcze się ludzilam, że jednak może walczył z chorobą ale w inny sposob nie przez kolejne kredyty i grę aż do można powiedzieć bankructwa.
izolda85

Postprzez izolda85 » 30 Gru 2020, 17:11

Kocham męża szkoda mi go jako męża ojca dziecka przyjaciela młodego czlowieka. Ale już nie wierzę w nasza lepsza wspólna przyszłość i jego wyzdrowienie. Ciężko będzie ale muszę walczyć sama ze sobą żeby nie ulec litości współuzależnieniu i zakończyć ten związek. Mam nadzieję, że mąż się obudzi i wyzdrowieje sam dla siebie, dla swojego dziecka ale już ja nie chce tego przechodzić już dość wycierpialam już dość straciłam już dość zaufalam...nagle gdy zobaczyl swoje dno nagle nie wyobraza sobie życia bez nas...a gdzie był 7 miesięcy bez nas...smial się mi w twarz że się leczy i leczenie pomaga...
izolda85

Postprzez marcin_opolskie » 31 Gru 2020, 02:13

izolda85 napisał(a):Mówi że już nauczył się na błędach i że będzie sam bez terapi walczył z nalogiem że terapia nic mu nie pomoze tylko jego samozaparcie. Ja jeszcze się ludzilam, że jednak może walczył z chorobą ale w inny sposob nie przez kolejne kredyty i grę aż do można powiedzieć bankructwa.

przeczytaj raz... drugi... trzeci...
i daj sobie spokój złudzeniom i wyobrażeniom...
mało Ci jeszcze???

"samozaparcie"??? - dżisasassss... stoperan mu daj...
Awatar użytkownika
marcin_opolskie

Miejscowość: opolskie

Postprzez Agnieszka1234 » 08 Sty 2021, 10:15

izolda85 napisał(a):Czy w sytuacji jak mąż pomaga narazie finansowo i pomaga w opiece czy taki wniosek będzie pozytywnie rozpatrzony.

U mnie to nie przeszkadzało w uzyskaniu alimentów.

Tutaj masz trochę doświadczeń.
http://www.hazardzisci.org/forum/viewto ... =32&t=4152
Agnieszka1234

Poprzednia

Wróć do Mój partner jest Hazardzistą

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości