Naiwna, rozczarowana, żona

Moderator: kaśka

Postprzez kaśka123 » 28 Sie 2020, 18:46

Generalnie nie musisz ale jesli Cie na to stać, to weź. Co do intercyzy, to zlozenie wniosku kosztuje 200 zlotych o to sa wszystkie koszty, chyba ze masz adwokata, to jeszcze kasa dla niego. Ja miałam w dowodach dowody przelewów pozyczek na konto i pozniej tej kasy z konta na bukmaherke. Pamietam tez, ze musialam mnoej wiecej oszacowac ile na co nam trzeba odnosnie wydatków i przedstawic nasze zarobki. Do tego opisanie calej sytuacji. Alimenty mialam zasadzone przy rozwodzie więc moze ktoś inny się podzieli tym co kest konieczne przy takiej rozprawie.
kaśka123

Postprzez Aga43 » 29 Sie 2020, 16:36

Co do alimentów,nie wystarczy tylko podać kwoty.Trzeba podać wszystkie wydatki miesięczne na dziecko.Wyżywienie,przedszkole czy żłobek,jak dziecko choruje przewlekle to zaświadczenie dołącz i podaj ile wydajesz na leki,kieszonkowe,jakieś zajęcia dodatkowe,nawet korepetycje.Możesz wykorzystać kalkulator alimentacyjny w internecie.
Aga43

Miejscowość: Toruń

Re: Naiwna, rozczarowana, żona

Postprzez miszokienka » 29 Sie 2020, 18:01

Aniuga napisał(a):Błąd ogólny
SQL ERROR [ mysql4 ]

Incorrect string value: '\xF0\x9F\x98\x9E \x0A...' for column 'post_text' at row 1 [1366]

Wystąpił błąd SQL podczas generowania tej strony. Skontaktuj się z Administratorem forum jeżeli błąd będzie się powtarzał

Pisz posty bez emotikon wprowadzanych z klawiatury w telefonie. Na forum można używać tylko emotek, które wyświetlają się z prawej strony pola do wpisywania tekstu, najlepiej klikając na nie. Forumowa baza danych nie obsługuje nowszych emotikon Unicode.
Miś jest bardzo grzeczny dziś.
Awatar użytkownika
miszokienka

Postprzez Aga43 » 29 Sie 2020, 21:43

Aniuga,w pozwie o alimenty,poprosiłam sąd o nadanie klauzuli wykonalności.Taka pieczątka na końcu wyroku alimentacyjnego.To jest ważne i było mi pomocne.Skladalam wniosek będąc jeszcze w małżeństwie,więc umotywowalam że mąż jest hazardzista.
Aga43

Miejscowość: Toruń

Postprzez Agnieszka1234 » 31 Sie 2020, 08:26

Aniuga napisał(a):Czy do intercyzy wstecznej i alimentów muszę postarać się o adwokata? Czy lepiej samemu jakos spróbować napisać wniosek do sadu?

W tym wątku kiedyś dziewczyna podała wzór pozwu :
viewtopic.php?f=32&t=3963

Zresztą w samym dziale kącik prawny jest trochę i o rozdzielności i o alimentach. Ja akurat adwokata na żadnej ze spraw nie miałam.
Do pozwu o rozdzielność dołącz wszystko co jesteś w stanie zdobyć. Wezwania do zapłaty, umowy, wypowiedzenia umów kredytowych. Jeśli masz świadków, że mąż jest hazardzistą powołaj ich.
O alimentach już Aga wyżej napisała.

Sprawy sądowe zwykle są stresujące, ale warto.
Powodzenia i trzymam kciuki !

P.S. miszokienka, dzięki.
Agnieszka1234

Poprzednia

Wróć do Mój partner jest Hazardzistą

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości