Witam ponownie

Skyp,GG,Tlen,itp.

Moderator: anwaz

Witam ponownie

Postprzez Sowa » 08 Wrz 2013, 17:44

Z podejściem, że terapeuci są głupi i jeszcze głupsi, to nie wiem, gdzie bym skończyła i nie chcę wiedzieć.
Awatar użytkownika
Sowa

Miejscowość: polska

Witam ponownie

Postprzez adzia » 09 Wrz 2013, 18:12

Ale ja nie wiem o co jej chodzi powiedziałam jej co i jak,powiedziałam jak sie zaczeło -bo sama pytała,i co?nic ,nie zaproponowała mi nic,jak ja pytałam co ,jak mam zrozumiec ,postepowac zeby znowu nie powtarzało sie to co było to odp,ze gwarancji nie ma,a ja wiem o co chodzi ,czy spotka sie zemna jeszcze stwierdziła ze ona nie widzi takiej potrzeby,pomoc jak cholera :evil: zobaczymy co bedzie jutro??? :roll: :shock:
adzia
adzia

Miejscowość: Inowrocław

Witam ponownie

Postprzez Agnieszka1234 » 10 Wrz 2013, 07:24

adzia napisał(a):postepowac zeby znowu nie powtarzało sie to co było to odp,ze gwarancji nie ma

Adziu bo ni cholery nie jesteś w stanie sprawić, żeby Twój (były) mąż przestał grać. Czy Ci się to podoba czy nie. To on musi chcieć zaprzestać gry. Ty musisz natomiast chcieć przestać się nim zajmować i zacząć koncentrować uwagę na sobie, swoich potrzebach, uczuciach :)
Jak Ci terapeuta nie odpowiada zawsze możesz go zmienić, możesz też poszukać mitingu Al Anon.
Agnieszka1234

Witam ponownie

Postprzez adzia » 11 Wrz 2013, 11:26

Witam,wczoraj na spotkaniu bylo juz inaczej,powiedzialam w prost ze jestem tu bo chce wiedziec czy jestem wspoluzalezniona i opowiedzialam o swoich odczuciach itd.Najpierw zdziwiona byla gdyz po pierwszej wizycie odniosla wrazenie ze jestem silna osobowoscia i nie potrzebuje pomocy,ale w trakcie kiedy mowilam o sobie chyba zdanie zmienila,dala mi ksiazeczke do poczytania po czym mamy porozmawiac o niej na nastepnym spotkaniu,teraz lepiej mi sie z nia rozmawialo,pewnie dlatego ze otworzylam sie i powiedzialam co mnie tak naprawde boli i wkorza.Dziekuje WAM ,wiem ze to dzieki Wam tam poszlam ...pozdrawiam
adzia
adzia

Witam ponownie

Postprzez katakana » 11 Wrz 2013, 17:55

adzia napisał(a):,pewnie dlatego ze otworzylam sie i powiedzialam co mnie tak naprawde boli i wkorza

no i gratulację :)
adzia napisał(a):Dziekuje WAM ,wiem ze to dzieki Wam tam poszlam

może dzięki nam, ale pamiętaj, że te spotkania są dla Ciebie i o Tobie :)

Powodzenia, Kasia :)
Awatar użytkownika
katakana

Miejscowość: Białystok

Witam ponownie

Postprzez romekgg » 11 Wrz 2013, 18:57

adzia napisał(a):pewnie dlatego ze otworzylam sie i powiedzialam co mnie tak naprawde boli i wkorza

Adziu to otwarcie sie przed terapełtka może być milowym krokiem . gratuluje
Zdałem sobie sprawę jak mało zależy od nas a jak dużo od Siły Wyższej
Awatar użytkownika
romekgg

Miejscowość: małopolska

Witam ponownie

Postprzez zbysob » 11 Wrz 2013, 21:38

adzia napisał(a):wczoraj na spotkaniu bylo juz inaczej

i o to chodzi :) ale to "inaczej" bylo bardziej w Tobie niz w niej. Po prostu poprosilas o pomoc i pokazalas troche wiecej prawdziwej siebie. W sumie na tym to polega. Terapeuta to tylko dodatek do tego dzialania. Czesto niezbedny bo samemu trudniej - z czasem dasz rade sama ze soba pogadac
zaprzestalem myslenia :P
Awatar użytkownika
zbysob

Miejscowość: Szczecin

Witam ponownie

Postprzez Agnieszka1234 » 12 Wrz 2013, 07:16

Fajnie Adziu. Trzymam kciuki :)
Agnieszka1234

Witam ponownie

Postprzez adzia » 12 Wrz 2013, 18:18

Dziękuje,ja też trzymam kciuki :) sama za siebie.Ciekawa jestem juz nastepnego spotkania bo mamy omawiać to moje współuzależnienie :| Jestem nastawiona jakos tak optymistycznie moze dlatego ze juz mam z kim o tym porozmawiac no i ciekawa jestem co bedzie dalej.......pozdrawiam :)
adzia
adzia

Witam ponownie

Postprzez NATALIA45 » 12 Wrz 2013, 18:33

Spytaj się adzia jaka jest możliwość iść na terapię grupową.
Ludzie nie zawsze potrzebują rady.Czasami wszystkiego czego im trzeba to dłoń do trzymania, ucho do słuchania i serce, które ich zrozumie.
Awatar użytkownika
NATALIA45

Miejscowość: dolnyśląsk

Witam ponownie

Postprzez adzia » 13 Wrz 2013, 13:04

A Natalio dlaczego i po co terapia grupowa? To znaczy jak to sie odbywa?co to takiego?
adzia
adzia

Witam ponownie

Postprzez zbysob » 13 Wrz 2013, 20:32

ano dlatego ze w "kupie" razniej :D
a powaznie to najczesciej wiekszosc mechanizmow zarowno zwiazanych z uzaleznieniem jak i wspoluzaleznieniem najpierw dostrzegam u innych (chetnie) a potem dopiero u siebie (to juz mniej chetnie :P ). A na dodatek w trakcie takiej terapii dostajesz cala mase roznych informacji wlasnie od wspoltowarzyszek niedoli - dowiesz sie jak Cie widza i odbieraja inni a na dodatek w takiej grupie trudno jest sie "lansowac" - zostanie to szybko i czasem bolesnie wylapane. Dzieki temu zobaczysz jak Ty sama wygladasz bez rozowych okularow i duzo prawdziwiej niz w jakimkolwiek innym towarzystwie. To bardzo pomaga i daje dystans do siebie. A to wazne
Awatar użytkownika
zbysob

Witam ponownie

Postprzez NATALIA45 » 14 Wrz 2013, 18:55

no to Zbyszek już wyjaśnił :) a ja tylko dodam co mnie się podobało w terapii grupowej a o czym wspomniał kolega :) otóż po mojej wypowiedzi moje koleżanki mówiły mi to, co im się w niej nie podobało, lub podobało, lub mnie wspierały itd. Ale najważniejsze jest to co im sie nie podobało, jak ktoś mi to w oczy mówił lub na forum to zawsze mogłam udowodnić swoją rację mimo, że jej nie miałam. Tam musiałam wysłuchać co koleżanki mi mówiły i nie mogłam im "odszczekać " swoich racji. I dopiero w domu jak siadałam na spokojnie wracałam do tych wypowiedzi i myślałam nad nimi i jeszcze raz myślałam i zawsze dochodziłam do wniosku, że one miały rację. Dopiero w domu po przetrawieniu tego wszystkiego zauważałam co ze mną było nie tak.
Ludzie nie zawsze potrzebują rady.Czasami wszystkiego czego im trzeba to dłoń do trzymania, ucho do słuchania i serce, które ich zrozumie.
Awatar użytkownika
NATALIA45

Miejscowość: dolnyśląsk

Witam ponownie

Postprzez zbysob » 14 Wrz 2013, 21:33

a wiesz haslo "informacje zwrotne" moze zniechecic do terapii :D
bo w zyciu mozna albo sie odszczeknac, albo przynajmniej "strzelic focha" a tam kicha :)
Awatar użytkownika
zbysob

Witam ponownie

Postprzez adzia » 18 Wrz 2013, 10:28

No i po nastepnym spotkaniu.bylo ok,jednak zdziwilam sie kiedy powiedziala na koniec ze ona tak do konca nie potrafi stwierdzic i rozszyfrowac mnie,nie wie .No jak to a kto ma wiedziec przeciez po to tam chodze zeby pomogla mi,nie rozumiem tego ,powiedzialam przeciez jej wszystko o sobie co mnie meczy ,wkorza,co boli i czego bym tak naprawde chciala,a ona wyjedza mi z takimi tekstami.Powiedzcie mi czy to ja jestem jakas inna czy ze co?jak was czytam to mam wrazenie ze wasi terapeuci zakumali co i jak a ta moja jakos chyba nie...
adzia
adzia

PoprzedniaNastępna

Wróć do Kontakty z innymi

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość