Wiadomość ścinająca z nóg

Moderator: kaśka

Postprzez marcin_opolskie » 23 Gru 2017, 19:31

kaśka123, a do tego sam uzależniony tak potrafi każde swoje kłamstwo samemu sobie "wytłumaczyć", "zracjonalizować" że sam jest święcie przekonany że to prawda - tak działają mechanizmy choroby; hazardzista jest mistrzem również w "kiwaniu" samego siebie, nie tylko innych.
niestety - niestety dlatego że często gęsto jest to sporo przeszkoda przed przejrzeniem na oczy i podjęciem działań
Awatar użytkownika
marcin_opolskie

Miejscowość: opolskie

Postprzez Mimplant » 24 Gru 2017, 14:02

U mnie byla taka sytuacja ze splacilem kilka dlugow partnerki absolutnie tego nie rob kazdy odpowiada za siebie ale byla umowa ze jak pujdzie partnerka do pracy to mi odda. M.in. pisalismy smsy. Kiedy poszla do pracy i dostala pierwsza wyplate odezwalem sie o zwrot kasy i co uslyszalem?? Nie ma mozliwosci jestesmy rodzina i ja mam obowiazek za nia placic.!!!szokujace a jak pokazalem jej smsy ze tak pisalismy i sie umowilismy to uslyszalem ze ona tak napisala bo ja zmusilem.
Mimplant

Miejscowość: Holandia

Postprzez Mimplant » 24 Gru 2017, 14:07

Ja ja ciagle konfrontuje z klamstwem bo mam nagrywanie w telefonie ustawione stare dzieje dluga historia to za kazdym razem cos wymysla ale wymyslajac cos mowi to w taki sposob ze nawet zyda moglaby przekonac. Ona wierzy w to niesamowicie ale jak ktos to napisalal wyzej to jest jej objaw choroby
Mimplant

Miejscowość: Holandia

Postprzez Siwa » 29 Mar 2021, 20:52

Nie myślałam, ze po tylu latach się tutaj odezwę. Powtórka z rozrywki. Po 3 latach przegrana całej pensji, wspólnych pieniędzy, pożyczka chwilówka. Świat na nowo mi runął
Siwa

Postprzez Marta 33 » 09 Kwi 2021, 06:37

Hazard prędzej czy później się odzywa, pytanie czy przez te 3 lata rzeczywiście było ok
Bywało lepiej
Marta 33

Postprzez Adam*** » 11 Kwi 2021, 11:47

Witam cieszę się,że jesteś to jest dobre miejsce, gdzie można uzyskać pomoc,ja przyznałem się partnerce już kilka razy ją zawiodłem,przez ten mój hazard tracę sens życia, każdemu jednemu hazardziscie tak mi się wydaję ciężko jest się przyznać do swojej bezsilności,ja osobiście postanowiłem zawalczyć o siebie i cała moja wypłata bedzie szła na konto mojej partnerki,tak powiem szczerze i otwarcie że ja jako hazardzista nie mogę mieć żadnej pootwierane furtki do gotówki, radzę zrobić to samo,oddałem partnerce, pieniądze, kartę bankomatową bo nie widzę dla siebie innego rozwiązania.Kazda gotówka u hazardzisty jest impulsem do zagrania, wczoraj 10.04.2021r przegralem całą wypłatę czuję się okropnie.Zabezpieczenie przez alimenty dla dzieci to też jest dobry pomysł.
Adam***

Postprzez milo » 25 Kwi 2021, 15:53

Czy przez te 3 lata chodziłaś na terapię dla współuzależnionych i na mityngi Haz-Anon? Dlaczego Tobie runął świat na głowę?
Poczuć siebie
Pokochać...
Awatar użytkownika
milo

Miejscowość: Elbląg

Poprzednia

Wróć do Mój partner jest Hazardzistą

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości