przez Poki182 » 28 Sty 2022, 22:59
Witaj Angel1983 moge opisac jak to bylo u mnie ( moze to ci pomoze) , jak moj ex zglosil sie na terapie (dopiero po tym jak zlozylam wniosek o rozwod I powiedzialam ze ma sie wyprowadzic , zamieszkal w swoim aucie mimo ze mogl isc do ojca ktory mieszka pare ulic dalej , no coz teraz wiem ze chcial w ten sposob zmienic moje zdanie co do rozwodu - wstretna manipulacja , potem bylo grozenie ze sie zabije srednio 3 razy na dzien , ze zabierze mi dzieci , ze tego pozaluje , wlamywal mi sie do domu, juz nie wspomne co na swoj temat uslyszalam ) to juz po 2 tygodniach terapi powiedzial ze on wszystko zrozumial , dotarlo do niego ze sie znecal nad nami a jak wyszedl z osrodka to caly czas powtarzal ze on jest nowym czlowiekiem. I moze bym nawet uwierzyla gdyby nie to ze caly czas manipulowal , stosowal te same chwyty co poprzednio uzywajac nowego slownictwa, zdobyl wiedze I wykorzystywal ja na swoj sposob czyli lepiej manipulowal , no I te chustawki nastroju takie bardzo gwaltowne . Jak wyszedl z osrodka to pokazywal jaki on kochany ,prezenty, wspanialomyslny w zachowaniu, jak sie zmienil , tego nowego czlowieka, tylko to co mowil do mnie troche sie klucilo z tym jego nowym Ja I z prawda jaka faktycznie byla , a mily byl do czasu az nie powiedzialam ze sie niezgadzam z nim I odrazu wychodzilo jego stare Ja . Jak powiedzialam ze nie wycofam rozwodu ,chce alimentow , uregulowania opieki nad dziecmi to zobaczylam jak terapia zmienila mojego ex , az sobie usiadlam z wrazenia .( generalnie dalej kombinowal jak tu zrobic zeby bylo tak jak on chce , postawic na swoim , zamydlic mi oczka czyli wszystko po staremu) Na mojego ex terapia nie podzialala ale kazdy hazardzista jest inny pozatym moj ex nie tylko ma problem z hazardem .
Jak nie masz mozliwosci terapi na miejscu to mozesz poszukac online w jezyku jaki ci pasuje , mitingi online tez znajdziesz I duzo czytaj , szukaj informacji na temat uzaleznienia od hazardu I wspoluzaleznienia , zrozumienie mechanizmow choroby uzaleznienia I wspoluzaleznienia pomoze Ci w podejmowaniu decyzji I stac sie silną.
Moj ex doprowadzil mnie do kompletnej rozsypki emocjonalnej ale dzieki wiedzy jak dziala uzaleznienie I wspoluzaleznienie jestem teraz silniejsza , wkoncu czuje ze panuje nad swoim zyciem ( choc jeszcze duzo pracy przedemna ), ostatnio nawet poczulam bardzo mile uczucie radosci z bardzo malych zeczy , spraw , kiedys nic mnie nie cieszylo caly czas tylko byl hazard , hazard I hazard a I klamstwa , klamstwa I klamstwa , manipulacje , manipulacje I manipulacje I inne paskudztwa, az mi slabo na samo wspomnienie jakie codowne zycie mi I dzieciom zafundowal moj ex .
Zycze powodzenia I sily .