Forum Hazardziści, Hazard - Uzależnienie Strona Główna Forum Hazardziści, Hazard - Uzależnienie
forum dla osób uzależnionych,współuzależnionych oraz zainteresowanych tym problemem.

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat

Poprzedni temat «» Następny temat
Grasz-przegrywasz wszystko...
Autor Wiadomość
luceo1000 

Wysłany: 29 Lipiec 2010   

Aga_be. napisał/a:
Jaki tu spokój,nananana....nic się nie dzieje nananana....

jednak trudno Tobie przyzwyczaić się do spokoju ,ciszy ,normalności ,mąż zapewniał emocje ,napięcia ,czy sobie poradzisz z tym że mąż zacznie niegrać???
niektórzy twierdzą że związki rozpadaja się po terapii ,gdyż partnerce trudno zaakceptować taką monotonię :grin: :razz:

Aga_be. 
żona hazardzisty

Dobreee.... :lol:
Granie na automatach przez mojego męża dostarczało mi tylko negatywnych emocji...Byłabym najszczęśliwszą kobietą na tej planecie,gdybym już nigdy nie zaznała takowych "wrażeń"...
Czegoś dobrego chcę od życia.

Aga_be. 
żona hazardzisty

A że spokój ...miałam na myśli Was tutaj :wink:

luceo1000 

ok spoko :grin: tak se zażartowałem :grin: :lol: :lol:

zbysob 

Wysłany: 30 Lipiec 2010   

Aga_be. napisał/a:
.Byłabym najszczęśliwszą kobietą na tej planecie,gdybym już nigdy nie zaznała takowych "wrażeń"...

sie zobaczy

Sowa 

luceo1000 napisał/a:
niektórzy twierdzą że związki rozpadaja się po terapii ,gdyż partnerce trudno zaakceptować taką monotonię

znam 3 takie przypadki, ale w każdym z nich kobieta była uzalezniona i to ona po terapii decydowała o rozstaniu. Myślę, że po terapii zmieniają się role w związku. Jeżeli któraś ze stron nie potrafi zaakceptować tej zmiany następuje rozstanie.

zbysob 

A moze po terapii wzrasta swiadomosc siebie i zaczynamy dokonywac wlasciwych wyborow? A co najwazniejsze jestesmy w stanie te wybory ZREALIZOWAC. Juz nie inne czynniki decyduja o tym jak i z kim zyjemy tylko my sami. I nie powinno to byc "straszakiem" przed terapia, bo sa takie zwiazki co dopiero po terapii nabraly "mocy" :)

zegnacolonia

Cytat:
A moze po terapii wzrasta swiadomosc siebie i zaczynamy dokonywac wlasciwych wyborow? A co najwazniejsze jestesmy w stanie te wybory ZREALIZOWAC. Juz nie inne czynniki decyduja o tym jak i z kim zyjemy tylko my sami.

Jezeli tak jest to wyslalabym 90% moich znajomych ktorzy nigdy nie mieli stycznosci z hazardem na takie kursy :D

zbysob 

najlepiej wyslij siebie i wtedy juz nie bedziesz miala potrzeby wysylania kogokolwiek :P
bylo juz na forum wielokrotnie pisane o tym czym JEST terapia ale rozumiem ze dalej dla sporej ilosci forumowiczow to pranie mozgu i kara za grzechy :D

Sowa 

zbysob napisał/a:
ale rozumiem ze dalej dla sporej ilosci forumowiczow to pranie mozgu i kara za grzechy

Ja też tak to widzę, ale kompletnie tego nie rozumiem. Nie wiem dlaczego ludzie tak bardzo bronią się przed terapią, ja szłam na terapię z nadzieją i ciekawością.
Może jest tak, że w naszym społeczeństwie pokutuje mit, że terapia jest dla "czubków", "świrów"?
Najfajniej jest obserwować, jak zmienia się odbieranie terapii przez jej uczestników. Ostatnio śmialiśmy się z facetów, którzy na początku wykłócali się o każdy drobiazg, np. a dlaczego ja mam pisać 4 prace, a on mógł tylko 3?. Teraz, po kilku miesiącach sami proponują, a może pracę tym napisać, albo "a będę mógł tu przychodzić, jak terapia się zakończy?" A najważnijsze: ci, co tak zażarcie walczyli o 3 prace, teraz też się z tego śmieją, a kilka miesięcy temu, za takie obśmianie byli gotowi w mordę lać :smile:

zbysob 

Bo na ogol terapia jest takim "bezpiecznym" miejscem gdzie dzieje sie bardzo duzo, czasem nieprzyjemnych rzeczy, ale zawsze jest rozwieszona siatka asekuracyjna i jest ktos kto pomoze. Poza tym to jedno z niewielu miejsc gdzie mozna byc soba bez potrzeby kreowania siebie - dlatego jest taka fajna :D

agap 

Aga_be. napisał/a:

.Byłabym najszczęśliwszą kobietą na tej planecie,gdybym już nigdy nie zaznała takowych "wrażeń"...

Też mi się tak kiedyś wydawało... A jak przyszło to moje "spełnienie marzeń" to uciekłam w coś innego. Bo było zbyt normalnie.
luceo1000 napisał/a:

ok spoko :grin: tak se zażartowałem :grin: :lol: :lol:

Nie widzę w tym nic śmiesznego.

artur0407 

Sowa napisał/a:
Nie wiem dlaczego ludzie tak bardzo bronią się przed terapią
Bo nie mają pojęcia,że tam że tam Nas ktoś zrozumie,a nie wyśmieje.

zegnacolonia

ja wszystkim bez pomyslu na swoj hazard polecam terapie ;) juz to pisalam :D natomiast ja sobie przeprowadzam od ponad 3 lat swoje mitingi raz w tygodniu i rowniez jest spoko :D

zbysob 

zegnacolonia napisał/a:
natomiast ja sobie przeprowadzam od ponad 3 lat swoje mitingi raz w tygodniu i rowniez jest spoko

tak jeden na jeden - znaczy z jednej strony ty a z drugiej dla urozmaicenia tez ty?

Odpowiedz do tematu