Charcice

Moderatorzy: anwaz, admin, krzysiek36

Postprzez moniaaa » 26 Maj 2011, 12:58

buzz i artur0407, :) tak w opisie mam tak jak jest- pana męża odprawiłam już dwa miesiące temu (krzyżyk na drogę) a syn za to od tego dnia nie trzeźwiał, spoko sam ustalił sobie termin w Charcicach wczoraj zresztą, nie jest na tym forum bo do niego bardziej AA, jest już na Estery na terapii dziennej a tam ( do Charcic) tylko chciałam wiedzieć jak dojechać i tyle (smarkacz jest jeszcze na moim garnuszku-uczeń zresztą, toteż co i ile interesuje mnie ze względu na moją kieszeń) a o siebie dbam, terapia i miting (jak tylko nie muszę być w pracy) także Panowie dziękuję za troskę o mnie :) dziewczyny z Haz-anon dbają o mnie na bieżąco i wierzcie mi, że czuję się coraz lepiej :)
WzAjEmNe WsPaRcIe PoZwAlA
oSiĄgNąĆ nApRaWdĘ wIeLe
moniaaa

Miejscowość: Kraków

Postprzez moniaaa » 26 Maj 2011, 13:06

Buzz, list stosowałam w stosunku do męża :) teraz nie muszę bo żyje w swoim świecie w innym województwie a syn ledwo skończył 18 lat i w ciągu dwóch miesięcy wpadł po uszy (w alkohol) i w tym wypadku to efekt konsekwencji - dałam mu tydzień na to aby albo coś zrobił ze swoim życiem albo się wynosił- wybrał terapię
oSiĄgNąĆ nApRaWdĘ wIeLe
moniaaa

Postprzez artur0407 » 26 Maj 2011, 13:10

moniaaa napisał(a): dziewczyny z Haz-anon dbają o mnie na bieżąco i wierzcie mi, że czuję się coraz lepiej :)
W takim razie faktycznie niepotrzebnie się zmartwiłem :smile:
moniaaa napisał(a): a o siebie dbam, terapia i miting (jak tylko nie muszę być w pracy)
Świetnie.Tak trzymaj Monia.Pozdrawiam serdecznie i życzę powodzenia i Pogody Ducha :smile:
Pozdrawiam A ;) rtur.
Awatar użytkownika
artur0407

Miejscowość: warm-mazurskie

Postprzez moniaaa » 26 Maj 2011, 13:16

Bardzo dziękuję :) a pogoda ducha zawsze potrzebna i dopiero teraz potrafię ją w sobie odszukać :) a jeszcze niedawno (jakieś dwa tyg temu) byłam kompletnie załamaną nie widzącą sensu życia istotą no ale mam Was i od tego się zaczęło stawianie pierwszych kroków mojego zdrowienia :)
oSiĄgNąĆ nApRaWdĘ wIeLe
moniaaa

Postprzez Buzz » 26 Maj 2011, 14:49

moniaaa napisał(a): list stosowałam w stosunku do męża :) teraz nie muszę bo żyje w swoim świecie w innym województwie a syn ledwo skończył 18 lat i w ciągu dwóch miesięcy wpadł po uszy (w alkohol)
No , to stosuj list alkoholika , to bardzo podobne ... http://www.alkoholizm.akcjasos.pl/d35.php
Awatar użytkownika
Buzz

Miejscowość: pomorskie

Postprzez mark » 26 Maj 2011, 22:50

moniaaa napisał(a): czy to co napisałes oznacza, iż mogę tam czasem zadzwonić w takich porach i rozmawiać
Tak można ,za mojej bytności linia była gorąca .Na 70 pacjętów ,lepiej jednak bez ważnego powodu nie przeszkadzać w terapii.Pieniądze na powrót można przesłać pocztą na adres ośrodka i imię nazwisko odbiorcy ,odpowiednio wcześniej .
mark

Miejscowość: Wielkopolska

Postprzez moniaaa » 27 Maj 2011, 19:08

mark, dzięki :) oczywiście wiem, że nie należy przesadzać, interesowało by mnie raczej jak dotarł na miejsce i kiedy wraca dlatego zapytałam
oSiĄgNąĆ nApRaWdĘ wIeLe
moniaaa

Postprzez adrianbold » 27 Maj 2011, 20:30

moniaaa witam ja tez bylem na terapii w charcicach to naprawde magiczne miejsce terapeuci sa ok moim zdaniem przezto nie gram juz ponad rok pozdrawiam i zycze pogody ducha
życie jest piękne bez hazardu
adrianbold

Miejscowość: podkarpacie

Postprzez mark » 27 Maj 2011, 20:35

adrianbold napisał(a):ja tez bylem na terapii w charcicach to naprawde magiczne miejsce
Witaj,nie byłem tam prawie 2 lata .Czy dużo się zmieniło?
mark

Postprzez moniaaa » 27 Maj 2011, 20:40

adrianbold, dzięki ogromne i za pogodę ducha i za kolejne potwierdzenie wyjątkowości tego miejsca, szczerze mówiąc pokładam duże nadzieje związane z tą terapią
oSiĄgNąĆ nApRaWdĘ wIeLe
moniaaa

Postprzez mark » 27 Maj 2011, 20:57

Moniaaa ,wierz mi skuteczność terapii w dużym stopniu zależy od uzależnionego ,a terapeuci są tam naprawdę wspaniali i potrafią dotrzeć do każdego
mark

Postprzez moniaaa » 27 Maj 2011, 21:01

mark, mimo wszystko bardzo budujące są te Wasze wiadomości
oSiĄgNąĆ nApRaWdĘ wIeLe
moniaaa

Postprzez gorzowianin » 13 Cze 2011, 17:34

Witajcie powiedzcie jak wyglada sprawa pobytu w tym ośrodku, co jest potrzebne, co się najbardziej przydaje, jak wygląda sprawa zwolnienia lekarskiego jak ktoś jest osobą zatrudnioną na umowę o prace, kto wystawia takie zwolnienie itp, czy jest potrzebne zaswiadczenie od lekarza rodzinnego jesli ma się ustalony termin rozpoczęcia terapi a także czy dojeżdza tam jaki kolwiek środek trasportu publicznego.
Gdy stracisz sens swojego życia - zdaj sobie sprawę z własnym poczynań!
gorzowianin

Postprzez jaro » 13 Cze 2011, 17:47

gorzowianin napisał(a):jak wygląda sprawa zwolnienia lekarskiego jak ktoś jest osobą zatrudnioną na umowę o prace, kto wystawia takie zwolnienie itp, czy jest potrzebne zaswiadczenie od lekarza rodzinnego jesli ma się ustalony termin rozpoczęcia terapi

Dostaniesz zwolnienie w ośrodku. Zaświadczenie (właściwie skierowanie) od lekarza rodzinnego lub psychiatry z ośrodka leczenie uzaleznień (bo terapeuta nie jest lekarzem w rozumieniu prawa :razz: ) jest potzrebne.
Wcześniej już zadawałeś pytanie co jest potzrebne i dostałes odpowiedź. A jak dojechac to juz chyba bardziej szczegółowo sie nie da jak powyżej
jaro

Postprzez zbysob » 14 Cze 2011, 00:02

Czesc gorzowianin - pytalem wojka googla i on sporo na ten temat wiedzial nawet calkiem sporo - ale poniewaz zdobycze techniki i komputer sa ci obce to podam ci linka do strony osrodka http://zlucharcice.com.pl/ zreszta wojek umiescil ten adres na samym wierchu a dla ulatwienia dodam ze w zakladce "Zakład" jest kilka ciekawych informacji (tych o ktore wlasnei intensywnei pytasz). Dla ulatwienia dodam ze osrodka nigdy na oczy nie widzialem - jak tak bardzo sie starasz to chyba tez nei zobaczysz :P
zaprzestalem myslenia :P
Awatar użytkownika
zbysob

Miejscowość: Szczecin

PoprzedniaNastępna

Wróć do Drogi wyjścia z uzależnienia

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości